Αρχίζει το ματς. Στο 2,3% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Μεγάλη δημοσκόπηση, στο Documento εκτάκτως το Σάββατο – Μαζί το HOTDOC, το DOCVILLE και τα Αιρετικά Νο7

-Στο 2,3% καταγράφεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Documento στις 18-20 Μαρτίου 2019. Η διαφορά είναι σταθερά μονοψήφια και σε χαμηλό δείκτη σε 4 διαδοχικές έρευνες Documento/Vox Pop.

Παράλληλα εδραιώνονται το ισχυρό δίπολο και η πεντακομματική Βουλή.

-Σταμάτης Πουλής: Στον εισαγγελέα για μαύρο χρήμα ο εκλεκτός του Άδωνη Γεωργιάδη, πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όλο το πόρισμα της αρμόδια αρχής για το ξέπλυμα.

-Δικαστική απόφαση κόλαφος για τον Χρήστο Ράπτη του iefimerida. Καμπάνα για τις αθλιότητες κατά Κώστα Βαξεβάνη και Documento. Καταδίκη για δημοσίευμα που η δικαστική απόφαση χαρακτήρισε κατάπτυστο.

-Σύγκρουση κορυφής σε Ολυμπιακό φόντο. Μαρινάκης-Κόκκαλης στην αρένα του μεγάλου λιμανιού.

Πλειστηριασμοί. Στο σφυρί η περιουσία Ψυχάρη, Μπόμπολα και Λυμπέρη.

Γιώργος Κούδας: «Η φτώχεια και η προσφυγιά είναι προνόμιο». Συνέντευξη με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και εμβληματική μορφή του ΠΑΟΚ.

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας: «Δίπλα μου σκοτώνονταν συνάδελφοι, σπάγανε κεφάλια». Συνέντευξη με τον βετεράνο φωτορεπόρτερ.

Γιώργος Λαμπρινός: «Μπορώ να κάνω την πουτάνα στο Χόλιγουντ». Συνέντευξη με τον νικητή του φετινού Σεζάρ καλύτερου μοντάζ.

Λατινική Αμερική: Οι φλέβες παραμένουν ανοιχτές, στο HOTDOC

Μύθοι και πραγματικότητα για τη Λατινική Αμερική.

Οσα ονειρεύτηκαν, όσα πέτυχαν και όσα απέτυχαν να κάνουν πράξη οι αριστερές κυβερνήσεις της περιοχής από τον Τσάβες μέχρι τον Μοράλες.

Συνεντεύξεις και αναλύσεις, στη σκιά της τραγωδίας της Βενεζουέλας, της ανόδου της ακροδεξιάς και των παρεμβάσεων της Ουάσιγκτον.

Αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική. Γιατί ο πλούτος της Γης γεννά τη φτώχεια του ανθρώπου.

Ο θρυλικός φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, στο Docville

-Ο φωτογράφος Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στα 40 χρόνια της γεμάτης καριέρας του βρέθηκε πολλές φορές στην καρδιά μεγάλων γεγονότων. Στη συνέντευξη του στην Εμυ Ντούρου σταχυολογεί τις πιο έντονες εμπειρίες του κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής.

Ο Γιώργος Λαμπρινός, νικητής των φετινών Σεζάρ στην κατηγορία του καλύτερου μοντάζ με την ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την παραπάνω εμπειρία, την μέχρι τώρα κινηματογραφική πορεία του και το αγαπημένο του Παρίσι.

-Η art promoter και συγγραφέας Αλεξάνδρα Κολλάρου, επιμελήτρια της έκθεσης «Έργα που αναδεικνύουν το ύφασμα του καναπέ» σε συνέντευξη της στην Ηλέκτρα Ζαργάνη αναφέρεται στα σημαντικά στοιχεία της εν λόγω έκθεσης.

-Ο κριτικός – ιστορικός κινηματογράφου Νίκος Τσαγκαράκης κάνει αναδρομή στις κινηματογραφικές αίθουσες του Ηρακλείου στον 20ό αιώνα και ανασύρει ανεκτίμητες μνήμες από σελιλόιντ.

πολυθεματική έκθεση με τίτλο «Souvenirs de Salonique, γαλλικές ιστορίες από το χθες στο σήμερα», μεταφέρει στο κοινό τη μακραίωνη σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς που ανέπτυξε από τον 17ο αιώνα η Θεσσαλονίκη με τη Γαλλία. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

-Μαθητές χορεύουν και επικοινωνούν στο φεστιβάλ Dancing to Connect της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Οι λεπτομέρειες του πρόγραμμα «Dancing to connect | Χορεύω, άρα επικοινωνώ» στο ρεπορτάζ της Αφροδίτης Ερμίδη.

-Η συγκλονιστική ιστορία του Λεωνίδα Κουρσούμη που πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα αυτοοργανωμένο παλαιοβιβλιοπωλείο αστέγων όπως την αφηγείται στην Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Ο μουσικός Τρύφων Λάζος μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για την «μπλουζο-ρεμπετο-ψυχεδέλεια» και τη σχέση του με την κιθάρα.

Τα Αιρετικά Νο7. Όσα δεν μάθαμε στο σχολείο για την Επανάσταση του 1821

10+8 Μύθοι και αλήθειες για την Επανάσταση του 1821 και τον ξεσηκωμό του Γένους.

• Το παραμύθι με την Αγία Λαύρα και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

• Ο στρατηγός Μακρυγιάννης χωρίς φωτοστέφανο.

• Γρηγόριος Ε΄: Εθνομάρτυρας ή υπ(ερ)ασπιστής του σουλτάνου;

• Μητροπολίτης Γερμανός και Παπαφλέσσας: βίοι αντίθετοι.

• Αλή Πασάς: Πεφωτισμένος ηγέτης ή αιμοσταγής ηγεμονίσκος;

• Η συμβολή Αρβανιτών και Βλάχων στον ξεσηκωμό.

• Οι μεγάλες σφαγές των Ελλήνων στην Τριπολιτσά και των Οθωμανών σε Χίο & Ψαρά.

• Φορολογικοί «εξισλαμισμοί» και μαρτυρίες για τη ζωή του λαού στην Τουρκοκρατία.

• Η αρχή της εξάρτησης από τα ξένα δάνεια που τα έφαγαν οι φατρίες.

• Ναυαρίνο 1827: Πόσο χρωστάμε την ελευθερία μας στις μεγάλες δυνάμεις;

• «Ερως ανίκατε μάχαν» και για τους ήρωες του ’21.