Φτιαγμένη από στόφα ηρώων

Οσο μπόι της λείπει τόσο θαρραλέα είναι. Τι θαρραλέα δηλαδή, φτιαγμένη από στόφα ηρώων είναι.

«Ποτέ δεν θα συναινέσω να καταθέσω σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο ειδικό σώμα ενόρκων. Η κυβέρνηση ξέρει ότι κανείς δεν μπορεί να με εξαναγκάσει» δήλωσε η Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία το 2010 (ως άντρας Μπράντλεϊ Μάνινγκ τότε) προώθησε στα WikiLeaks 720.000 απόρρητα έγγραφα, στρατιωτικά και διπλωματικά. Δούλευε ως αναλυτής των μυστικών υπηρεσιών του στρατού κατοχής στο Ιράκ και αντέγραψε το υλικό στην κάρτα SD της φωτογραφικής της μηχανής.

Με λίγα κλικ φώτισε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ (ανατριχιαστικά «κλασικό» το βίντεο με τη δολοφονία αμάχων στη Βαγδάτη στις 12 Ιουλίου 2007 από πλήρωμα αμερικανικού ελικοπτέρου) και το Αφγανιστάν, καθώς και τον κυνισμό των διπλωματικών υπολογισμών των γιάνκηδων.

Τώρα της ζητάνε να καταθέσει σε ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων εναντίον του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ενόψει του ενδεχομένου να απελαθεί ο Αυστραλός ακτιβιστής από τη Βρετανία στις ΗΠΑ και να (κατα)δικαστεί παραδειγματικά.

Η Τσέλσι είχε φυλακιστεί από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2017, οπότε ο πρόεδρος Ομπάμα, προς τιμήν του, φρόντισε για τη συγχώνευση ποινών και την αποφυλάκισή της.

Ομως το Πεντάγωνο, το βαθύ ρατσιστικό και λευκό αμερικανικό κράτος και ο έξαλλος Τραμπ δεν ξεχνούν. Φρόντισαν να συλληφθεί ξανά στις 8 Μαρτίου 2019 για «περιφρόνηση δικαστηρίου». Ορισαν εξοντωτικό πρόστιμο έως και 1.000 δολάρια την ημέρα όσο αρνείται να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις. Πυρσός που δεν τον σβήνουν οι αέρηδες, η Μάνινγκ ανακοίνωσε μέσα απ’ το νέο κελί της ότι στις αρχές του 2020 θα κυκλοφορήσει αποκαλυπτικό βιβλίο με τα απομνημονεύματά της.

Ετικέτες