10 αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες

10 αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες

Οι γιορτές πλησιάζουν, οι μέρες είναι οικογενειακές και ιδανικές για χουχούλιασμα στον καναπέ και ταινία παρέα με την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Με αυτή λοιπόν την αφορμή σας παρουσιάζουμε, δέκα αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

1. It’s A Wonderful Life (1946)

Το αριστούργημα του Frank Capra (προτάθηκε για 5 βραβεία Oscar) είναι ένα καθόλου ανάλαφρο οικογενειακό δράμα που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις πιο feelgood ταινίες όλων των εποχών. Αξεπέραστη εμψυχωτική εμπειρία, όλοι μας θα ήμασταν λίγο καλύτεροι αν το βλέπαμε κάθε Χριστούγεννα… 

2. The Polar Express (2004)

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο σταματάει έξω από την πόρτα ενός αγοριού που έχει πάψει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο. Διασχίζει βουνά, τοπία στρωμένα από πάγο και πανύψηλες γέφυρες. Απόλαυσε μαζί του, τη ζεστή σοκολάτα που σου προσφέρουν τραγουδιστά οι εκπληκτικοί σερβιτόροι που θα σου εξάψουν τη φαντασία. Ο Tom Hanks θα σε ταξιδέψει μέσα από αυτήν την κλασσική Χριστουγεννιάτικη ταινία γυρισμένη με μια πρωτοποριακή μέθοδο CGI κινουμένων σχεδίων που μετατρέπει κάθε στιγμή σε μαγική και σύμφωνα με το άστεγο ξωτικό “Όταν βλέπεις πιστεύεις”. Τι περιμένετε λοιπόν; Επιβιβάσου!

3. Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Ο Jim Carrey γίνεται ο γνωστός μίζερος Σκρουτζ! Ξεκινάει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο και στον ευδιάθετο ανιψιό του. Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο». Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί.

4. White Christmas (1954)

Μιούζικαλ με κωμικά και ρομαντικά στοιχεία καθώς δύο
ζευγάρια φίλων μουσικών ταξιδεύουν στο Vermont για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ.
Με ατού τη χημεία των πρωταγωνιστών, τις όμορφες χορογραφίες και φυσικά το
εξαιρετικό soundtrack – με αποκορύφωμα τη στιγμή που όλοι μαζί τραγουδούν το
ομότιτλο κομμάτι White Christmas.

5. Το Ταγκό των Χριστουγέννων (2012)

Να δούμε, όμως και μια ελληνική επιλογή, μια ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη με ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων ηθοποιών και μια τρυφερή ιστορία. Το 1970, σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει τανγκό, ώστε να ζητήσει στη γιορτή των Χριστουγέννων σε χορό τη σύζυγο του αντισυνταγματάρχη με την οποία είναι ερωτευμένος.

6. Αγάπη είναι (2003)

Από τους συντελεστές των: «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», «4 Γάμοι και μια κηδεία» και το «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» το «Love actually» είναι η απόλυτη ρομαντική κωμωδία με το εκπληκτικό καστ και την πανέμορφη μουσική. Μία ταινία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις και διδάσκει, ότι αν κοιτάξουμε καλά, η αγάπη βρίσκεται πραγματικά γύρω σου. Ας ρίξουμε λοιπόν, μια καλύτερη ματιά μέρες που είναι!

7. Τα Χριστούγεννα των Μάπετ (1992)

Βασισμένη στην περίφημη νουβέλα του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικα κάλαντα», ήταν η εορταστική πρόταση της Walt Disney Pictures για τα Χριστούγεννα του 1992. Ο Μάικλ Κέιν παίζει το ρόλο του τσιγγούνη και άκαρδου Εμπενίζερ Σκρουτζ αλλά πλαισιώνεται κυρίως από τις αγαπημένες μαριονέτες του Muppet Show. Την ιστορία του την αφηγείται ο ίδιος ο Ντίκενς τον οποίο τον ενσαρκώνει ο Μεγάλος Γκόντζο ενώ κατά διαστήματα επεμβαίνει και ο Ρίτζο το ποντίκι. Με φόντο πάντα το Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο υπάλληλος του Σκρούτζ, Μπομπ Κράτσιτ είναι ο Κέρμιτ, η γυναίκα του Έμιλυ η Μις Πίγκυ, και ο άρρωστος γιός τους Τιμ είναι ο βατραχάκος Ρόμπιν. Τα φαντάσματα των παλιών συνεργατών του που εμφανίζονται, ο Τζέικομπ και Ρόμπερτ Μάρλεϊ, ενσαρκώνονται από τους γέρους που επικρίνουν τα πάντα Στάτλερ και Ουώλντορφ. Τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων που τον επισκέπτονται ερμηνεύονται από την Τζέσικα Φοξ ως παρελθόν, από ένα αιθέριο πλάσμα – μορφή παιδιού ως παρών και τα Χριστούγεννα του μέλλοντος από ένα σκοτεινό φάντασμα με κουκούλα. 

8. Το θαύμα της 34ης οδού (1947)

Αν και βγήκε στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 1947, πρόκειται για μία καθαρά Χριστουγεννιάτικη ταινία, η οποία σήμερα θεωρείται κλασική του είδους και παίζεται ξανά και ξανά από την τηλεόραση σε όλο τον κόσμο ενώ έχουν γυριστεί αρκετά ρημέικ της. Ρομαντική, κωμική και τρυφερή, αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου άντρα, του Κρις Κρίνγκλ ο οποίος προσλαμβάνεται από τα πολυκαταστήματα Macy’s να υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη την περίοδο των γιορτών. 

9. Μια Νύχτα Χριστουγέννων (2008)

Το «Μια Νύχτα Χριστουγέννων» είναι η έκτη ταινία του 48χρονου Αρνό Ντεπλεσέν και η τέταρτή του που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κανών. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Ζινιόν μαθαίνει ότι έχει λευχαιμία και πρέπει να βρει έναν πιθανό δότη μυελού ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς της, που ήρθαν για να περάσουν μαζί τις γιορτές. Το πρόβλημα είναι πως ο μόνος συμβατός δότης είναι ο Ανρί, το μεσαίο από τα τρία παιδιά της και “μαύρο πρόβατο” της οικογένειας…

10. Joyeux Noël (2005)

Παραμονή Χριστουγέννων στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Γερμανοί, Γάλλοι και Σκωτσέζοι στρατιώτες θα προβούν σε αυθόρμητη εκεχειρία για να γιορτάσουν, να παίξουν ποδόσφαιρο και να θάψουν τους νεκρούς, ξέροντας πολύ καλά τι ξημερώνει την επόμενη μέρα. Μαθήματα ανθρωπιάς και παράδειγμα πως η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter