190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας

190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας

Εκατόν ενενήντα χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας συμπληρώνονται σήμερα.

«Καινούργια μέρα χάραξε. Σήμερα η μεγάλη επέτειος των 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας! Χρόνια Πολλά σε όλους! Ευημερία και νέα κοινά σχέδια στο ρωσικό και ελληνικό λαό! Η χρονιά των ρωσοελληνικών σχέσεων!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Με αφορμή την 190ή επέτειο πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πόρο τελετή κατάθεσης στεφάνων από τον Ρώσο Πρέσβη Αντρέι Μάσλοβ και τον δήμαρχο Πόρου Ι. Δημητριάδη στην οικία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, όπου στις 17 Σεπτεμβρίου 1828 ο Ρώσος απεσταλμένος Μαρκ Βούλγαρη επέδωσε τα διαπιστευτήριά του, όπως κάνει γνωστό στην ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Μήνυμα για τη σημερινή επέτειο έστειλε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ρωσικά θέματα Δημήτρης Βελάνης: «Οι διπλωματικές σχέσεις των χωρών μας συμπλήρωσαν 190 χρόνια! και πέρασαν από “χίλια κύματα”! Όμως οι λαοί μας ήταν πάντα φίλοι λαοί και είχαν μέσα στις ψυχές τους την “αδελφότητα”. Το απέδειξαν στην επανάσταση του ‘21, το απέδειξαν το 1941, το αποδεικνύουν και κάθε μέρα και κανείς δεν θα μπορέσει να ανακόψει την πορεία φιλίας και συνεργασίας των λαών μας. Οι “Διπλωμάτες” όλων των επιπέδων της πολιτικής θα πρέπει πάντα να υπηρετούν αυτή την αλήθεια! Συγχαρητήρια σε όλους και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Δημ. Βελάνης, Σύμβουλος Π/Θ».

Μάλιστα, για να τιμήσει η Ρωσία την 190ή επέτειο της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων, έχει ελλιμενιστεί από χθες στον Πόρο η καινούργια φρεγάτα “Ναύαρχος Έσσεν” (Admiral Essen) του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter