26 Απριλίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Ασανσέρ: «Ανεβείτε από τις σκάλες», το μήνυμα της καμπάνιας

26 Απριλίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Ασανσέρ: «Ανεβείτε από τις σκάλες», το μήνυμα της καμπάνιας

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες, σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, στις 26 Απριλίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ, προσκαλώντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες και ενθαρρύνοντας ακόμα και τους πιο πολυάσχολους να κινηθούν.   

«Ανεβείτε από τις σκάλες», είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Διεθνή Οργανισμού για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, που μας προτρέπει να υιοθετήσουμε αυτή τη συνήθεια για μια ζωή!  

Τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές», καλώντας τις επιχειρήσεις, τους φορείς και τα καταστήματα, να κλείσουν μερικούς από τους ανελκυστήρες στις εγκαταστάσεις τους και να καλέσουν τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους να κινηθούν τη συγκεκριμένη ημέρα, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία ή ιατρικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού θα συμμετέχει στο No elevators Day, κλείνοντας τους ανελκυστήρες στα δύο κεντρικά κτίρια, όπως και οι δήμοι Σκύδρας και Καρδίτσας. Επίσης, 12 ανελκυστήρες θα είναι κλειστοί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας, στη σχολή Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, στη σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών και στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Εκτός λειτουργίας θα είναι και οι ανελκυστήρες στο κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και στο δημαρχείο Κομοτηνής.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ είναι μέρος της εκστρατείας NowWeMove, που υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter