34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της μετονομασίας της πλατείας Σ.Καράγιωργα, στον Πύργο Ηλείας

34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της μετονομασίας της πλατείας Σ.Καράγιωργα, στον Πύργο Ηλείας

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής του Πύργου Ηλείας, για την μετονομασία της κεντρικής πλατείας της πόλης, «Σάκη Καράγιωργα».

Στο κείμενο της ερώτησης σημειώνουν πως «σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη μετονομασία της πλατείας Σάκη Καράγιωργα, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα φυσικό πρόσωπο που να έχει τέτοια ανδραγαθία και κάτι τόσο μεγάλο», ώστε να του δοθεί η κεντρική πλατεία της πόλης. Και συνέχισε: «Θα εξετάσουμε ονόματα με την έννοια της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και ό,τι άλλο προταθεί από πνευματικούς ανθρώπους της πόλης μας. Σάκη Καράγιωργα θα ονομάσουμε άλλη πλατεία».

Εγκαλούν την δημοτική αρχή, αναφέροντας πως «απαξιώνοντας εντελώς την αντιδικτατορική δράση του Σάκη Καράγιωργα, την οποία ο δήμαρχος Πύργου δε θεωρεί «ανδραγαθία» ικανή να ονομάσει και να νοηματοδοτήσει την κεντρική πλατεία, αναζητεί ονόματα με την έννοια της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, παραβλέποντας ότι το όνομα του Σάκη Καράγιωργα είναι συνώνυμο όλων αυτών»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter