«4,1 μίλια» στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

«4,1 μίλια» στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Το ντοκιμαντέρ της Ελληνίδας φοιτήτριας Δάφνης Μαζιαράκη «4,1 μίλια» που διεκδίκησε το χρυσό αγαλματίδιο ως προτεινόμενο για το βραβείο Όσκαρ ντοκιμαντέρ, παρουσιάζεται αύριο στην έδρα Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η προβολή διοργανώνεται από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την εφημερίδα «Νew York Times». Σε αυτήν δε, η σκηνοθέτης Δάφνη Μαζιαράκη και ο κυβερνήτης του ΠΛΣ 602 Κυριάκος Παπαδόπουλος, του πλωτού σκάφους του λιμενικού Σώματος που πρωταγωνίστησε στη σωτηρία χιλιάδων προσφύγων που πέρασαν στη Λέσβο και «πρωταγωνίστησε» και στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ θα μιλήσουν για τα γεγονότα αυτά που έχουν αποτυπωθεί στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

Να θυμίσουμε ότι τα χαράματα της Δευτέρας ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μαζί με τη σκηνοθέτιδα Δάφνη Μαζιαράκη βρισκόταν μέσα στην αίθουσα της απονομής των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες. «Ακόμα και αν το Όσκαρ δεν απενεμήθη στα «4,1 μίλια», η ιστορία αυτή που διαδραματίστηκε στο Αιγαίο και στην οποία πρωταγωνίστησαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, μια ιστορία που ακόμα δεν έχει τελειώσει, έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Και κανείς πια δεν μπορεί να πει πως δε γνώριζε» δήλωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter