41 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες – Υψηλός κίνδυνος και σήμερα

41 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες – Υψηλός κίνδυνος και σήμερα

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για το νομό Μεσσηνίας και τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο.

Παράλληλα, 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά το τελευταίο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής: H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Ροδινά Ηλείας, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ συντρέχει ένα ελικόπτερο. Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Παράλληλα, στη Ζάκυνθο είναι σε εξέλιξη δύο φωτιές. Αυτή που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στη περιοχή Νεραντζούλες, όπου επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα, καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Σκοπός, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Οι συγκεκριμένες πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο, όπως και οι υπόλοιπες φωτιές στη Ζάκυνθο, στις οποίες παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν για την κατάσβεσή τους.

Επίσης, στην Κεφαλονιά το σύνολο των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από τις 17 Αυγούστου έως και χθες, είναι οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ στο νησί παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου σε δασική έκταση στον Κάλαμο Αττικής, παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη για την κατάσβεσή της. Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι ταυτόχρονα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14 Αυγούστου, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κρυόνερο Ηλείας.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί πλέον οι πυρκαγιές στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, στο Κοκκίνι Κέρκυρας, καθώς και στα Λεγρενά του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής, Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Τέλος, η Πυροσβεστική υπενθυμίζει, για ακόμη μια φορά, στους πολίτες, ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να καλούν άμεσα το «199»”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter