45 χρόνια Grecotel: Η επιχείρηση με το ανθρώπινο πρόσωπο

45 χρόνια Grecotel: Η επιχείρηση με το ανθρώπινο πρόσωπο

Το 1973, ξεκίνησε από την πόλη του Ρεθύμνου, στην πανέμορφη Κρήτη, τα πρώτα της βήματα, η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχειακών μονάδων Grecotel. 

Πριν πέντε δεκαετίες λοιπόν, το σημερινό White Palace – τότε γνωστό ως EL GRECO – υποδέχτηκε τους πρώτους οργανωμένους τουρίστες που έφτασαν στις εγκαταστάσεις του.

Πλέον, 45 χρόνια μετά, η Grecotel έχει πολλαπλασιάσει τις παροχές, την ποιότητα και τις μονάδες της, μετρώντας πια παραρτήματα σε Κρήτη, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Αθήνα.

Την ίδια ώρα είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως είναι η πρώτη τουριστική επιχείρηση που το 1975 «έκανε άνοιγμα» στη Γερμανία ενώ τη δεκαετία του 80 επανέλαβε την κίνηση αυτή στη ρωσική αγορά.

Η Grecotel επιδεικνύει μία αξιοθαύμαστη αναπτυξιακή πορεία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να κερδίσει για τα καλά το τουριστικό κοινό. Έχει σχεδόν 12.000 κρεβάτια και κατέχει την πρώτη θέση με το 4% της ελληνικής αγοράς (στοιχεία ICAP 2017). 

Τα ξενοδοχεία της εταιρείας φημίζονται για την πολυτέλεια αλλά και για τη μινιμαλιστική αισθητική τους. 

Σαράντα πέντε χρόνια μετά το πρώτο ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο η εταιρία διαθέτει 32 υφιστάμενες πολυτελείς μονάδες σε όλη την Ελλάδα, δυναμικής 11842 κλινών (περίπου 5.852 δωμάτια).

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να μην συμβάλουν στην αναγνώριση του έργου της υγιούς αυτής επιχείρησης. 

Ως αποτέλεσμα λοιπόν, η Grecotel, έχει βραβευτεί πολλές φορές σε ελληνικές και ξένες διοργανώσεις, διαφημίζοντας θετικά την χώρα μας στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, η Grecotel εδώ και σχεδόν 50 χρόνια έχει λάβει πάνω από 2.500 βραβεία και διακρίσεις τα οποία αφορούν τις ξενοδοχειακές μονάδες της, αλλά και τον ιδρυτή της εταιρίας, Νίκο Δασκαλαντωνάκη.

Ωστόσο οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ αφού η Grecotel, υλοποιεί καινοτόμες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, την παράδοση και τον πολιτισμό αποσπώντας σταθερά διακρίσεις από κορυφαίες ελληνικές και ξένες διοργανώσεις του κλάδου.

Η ιστορία και ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία

Μία φρέσκια ματιά για τα τότε δεδομένα, προσέφερε στον ελληνικό τουρισμό τη δεκαετία του 70 ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ιδρυτής της αλυσίδας, δημιουργώντας νέες συνθήκες ανάπτυξης. Ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του, Τάκη Δασκαλαντωνάκη, έκανε πράξη το όραμά του.   

Τα δύο αδέλφια, με μεράκι και θέληση, αποφάσισαν να επενδύσουν στον τόπο τους και όπως όλα δείχνουν μισό αιώνα μετά έκαναν την καλύτερη επιλογή.

Επενδύοντας αρχικά, στις πανέμορφες παραλίες του Ρεθύμνου και προσπαθώντας να αναδείξουν την κρητική – ελληνική φιλοξενία, οι δυο τους ξεκίνησαν με μεράκι αυτό το νέο εγχείρημα. 

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, κατάφερε να υλοποιήσει το όραμά του, παρουσιάζοντας μέσω των ξενοδοχειακών του μονάδων, την ελληνική γαστρονομία, τις ομορφιές της χώρας αλλά και την ελληνική παράδοση, σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την Grecotel ως «ηγέτη των πρώτων», σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

16 χρόνια πριν, ο Νίκος Δακαλαντωνάκης, δεν σταματάει να «γεννάει» νέες ιδέες και δημιουργεί την Agrecofarm, την πρώτη σοβαρή προσπάθεια σύνδεσης παραδοσιακού στοιχείου, γαστρονομίας και τουρισμού. 

Η Agrecofarm είναι μία παραδοσιακή βιολογική φάρμα στην οποία αναβιώνουν παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής τυπικών Κρητικών προϊόντων χωρίς τη χρήση χημικών στις καλλιέργειες.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – Το ανθρώπινο πρόσωπο της αλυσίδας

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Grecotel συμβάλλει στην οικονομία της χώρας, απασχολώντας – μεταξύ άλλων – περίπου 6000 εργαζόμενους, πράγμα που την κάνει αυτόματα, τον μεγαλύτερο εργοδότη στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά την προηγούμενη σεζόν δημιουργήθηκαν 630 νέες θέσεις εργασίας, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης 5 κορυφαίων ξενοδοχειακών της μονάδων, στην οποία η εταιρία επένδυσε πάνω από 42 εκατομμύρια ευρώ. 

Με στόχο τον άνθρωπο, η Grecotel, φροντίζει τους εργαζόμενους της, τους παρέχει δυνατότητες περεταίρω εκπαίδευσης και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Από τη δεκαετία του 80 κιόλας, η εταιρία είχε δημιουργήσει παιδικό σταθμό για τα παιδιά των εργαζομένων στη μονάδα «Ρίθυμνα», αλλά και τράπεζα αίματος ομίλου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter