6.500 φυλακισμένοι στην Ταϊλάνδη για… παράνομο στοίχημα!

6.500 φυλακισμένοι στην Ταϊλάνδη  για… παράνομο στοίχημα!

Έχεις ένα σκύλο για παράδειγμα δεμένο διαρκώς με ένα λουρί. Κάποια στιγμή τον αφήνεις ελεύθερο. Τι θα κάνει; Θα αρχίσει να τρέχει σαν τρελός για να απολαύσει την ελευθερία του.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει αυτές τις μέρες και στην Ταϊλάνδη, όχι όμως με τα συμπαθή τετράποδα αλλά με τους πολίτες της χώρας που το έχουν ρίξει στο στοίχημα λόγω Μουντιάλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της France Press, τουλάχιστον 6.500 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές της χώρας λόγω… παράνομου στοιχήματος!

Στην Ταϊλάνδη, τα στοιχήματα απαγορεύονται απολύτως από τη νομοθεσία της χώρας, εκτός από περιπτώσεις μεγάλων διοργανώσεων, όπως αυτή του Μουντιάλ, όπου το κράτος επιτρέπει τον νόμιμο στοιχηματισμό. Σε διαφορετική περίπτωση οι κυρώσεις είναι βαριές και φθάνουν μέχρι τη φυλάκιση ενός έτους για όσους συλληφθούν να παίζουν παράνομο στοίχημα.

Σύμφωνα με την France Press, η Αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε πως έχει κατασχέσει πάνω από 28 εκατομμύρια μπατ (περίπου 725 χιλιάδες ευρώ) και ότι σχεδόν επτά χιλιάδες άτομα (συμπεριλαμβανομένων 250 παράνομων bookmakers) βρίσκονται στις φυλακές της χώρας, από τις 14 Ιουνίου που ξεκίνησε το Μουντιάλ μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί, όλοι οι συλληφθέντες έπαιζαν παράνομο στοίχημα. Σύμφωνα με δήλωση Ταϊλανδού αξιωματούχου, πρόκειται για πολύ μεγάλη αύξηση, με δεδομένο ότι στην προηγούμενη διοργάνωση (στη Βραζιλία το 2014), στη φυλακή κατέληξαν για παράνομο στοίχημα μόλις 1.000 άτομα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το παράνομο στοίχημα παραμένει μάστιγα για την χώρα και επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων που θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος οφείλεται στα πολύ αυστηρά μέτρα που ισχύουν για το νόμιμο στοίχημα. «Η άφιξη της τεχνολογίας και των στοιχημάτων μέσω του διαδικτύου, έχουν προκαλέσει σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που στοιχηματίζουν σε αθλητικά γεγονότα, στα οποία το κράτος απαγορεύει τον στοιχηματισμό» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τέλος δημοσιεύεται μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Chulalongkorn, που υπολόγισε ότι ο αριθμός των Ταϊλανδών που συνήθως στοιχηματίζουν (νόμιμα ή παράνομα) φθάνει τα 2,5 εκατομμύρια. Και από αυτούς, περίπου οι 650.000, είναι αγόρια ηλικίας 15 έως 25 ετών…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter