6χρονο προσφυγόπουλο με καρκίνο αργοπεθαίνει λόγω… Τραμπ

6χρονο προσφυγόπουλο με καρκίνο αργοπεθαίνει λόγω… Τραμπ

Ένα 6χρονο παιδί από την Συρία πάσχει από καρκίνο των οστών και η ήδη θλιβερή είδηση, μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη: Το αγόρι δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ λόγω του διατάγματος Τραμπ για τη μετανάστευση!

Ο Μοχάμεντ Αλχάλεντ είναι πρόσφυγας και βρίσκεται τώρα στην Ιορδανία. Σύμφωνα με την Τζέην Φλέμινγκ, δικηγόρο που εργάζεται πάνω στο προσφυγικό ζήτημα, το αγόρι έχει πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης, καθώς στην Ιορδανία υπάρχει ελλιπής θεραπευτική εμπειρία για τέτοιες μορφές καρκίνου.

Η Φλέμινγκ ανέφερε στο πρακτορείο Ρόυτερς ότι προσπαθούσε να επιτύχει την επανεγκατάσταση του αγοριού στις ΗΠΑ ήδη πριν την ανακοίνωση του διατάγματος Τραμπ, την προηγούμενη Παρασκευή. Το διάταγμα απαγορεύει την είσοδο μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες από έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η ρημαγμένη Συρία.

Ο πατέρας του μικρού αγοριού απεύθυνε μία σπαρακτική έκκληση στον Αμερικανό Πρόεδρο. “Όλος ο κόσμος έχει εγκαταλείψει την Συρία. Το μόνο που με νοιάζει είναι η θεραπεία του παιδιού μου. Προσεύχομαι ο Τραμπ να δείξει έλεος σε αυτά τα παιδιά”.

Kαι πρόσθεσε: “Για εμένα δε με νοιάζει, εξάλλου πόσο θα ζήσω ακόμα; Αλλά τα παιδιά – τα παιδιά έχουν σημασία”.

Πηγή: Independent

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter