ΑΑΔΕ για φορολοταρία: Πληρώνει τους τυχερούς και «εις είδος», όχι μόνο με μετρητά

ΑΑΔΕ για φορολοταρία: Πληρώνει τους τυχερούς και «εις είδος», όχι μόνο με μετρητά

Δημοσιεύτηκε και επισήμως η υπουργική απόφαση για την φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς πάλι να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξή της.

Την απόφαση που υπογράφουν η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Χουλιαράκης προβλέπει ότι οι κληρώσεις πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές. Αυτό θα γίνεται είτε δημόσια με ειδική μηχανική κληρωτίδα, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα. Εξαιρετικά για το 2017 ο χρόνος διενέργειας των κληρώσεων καθώς και οι μήνες στις συναλλαγές των οποίων θα αφορά, θα καθοριστεί μετά τη διευθέτηση του τρόπου συνεργασίας της Δ.ΗΛΕ.Δ. με τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών για τη συγκέντρωση των στοιχείων των συναλλαγών.

Η ακριβής ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της κλήρωσης για κάθε μήνα, γνωστοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο και, ιδίως, με ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). Με τον ίδιο τρόπο δημοσιοποιείται τυχόν αλλαγή του χρόνου διενέργειας κάποιας κλήρωσης, μετά από σχετική απόφαση της Α.Α.Δ.Ε.

Η Α.Α.Δ.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ή να ακυρώσει ή να μεταθέσει τη διενέργεια μιας κλήρωσης για σπουδαίο λόγο, ή για λόγους ανωτέρας βίας, ή να αντικαταστήσει τα σε είδος έπαθλα με άλλα ίσης αξίας, κατά την εύλογη κρίση της. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι συμμετέχοντες στην κλήρωση δεν αποκτούν για το λόγο αυτό κανένα δικαίωμα για αποζημίωση, ούτε έχουν κάποια άλλη αξίωση από την Α.Α.Δ.Ε.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/10/18/59e75ab0cd3a18239b02f5a4.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter