ΑΑΔΕ: «Λαβράκια» έβγαλε η επιχείρηση «Ιόνιο»

ΑΑΔΕ: «Λαβράκια» έβγαλε η επιχείρηση «Ιόνιο»

Συντονισμένη επιχείρηση φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από χθες σε νησιά του Ιονίου, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.

Ήδη από την πρώτη ημέρα των ελέγχων διαπιστώθηκαν μεγάλα ποσοστά παραβατικότητας, που υπερβαίνει το 63% σε περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων, αλλά και το 80% για παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας (αδήλωτη εργασία, απασχόληση εκτός ωραρίου κλπ).

Η επιχείρηση που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, έχει την κωδική ονομασία «Ιόνιο», θα εξελιχθεί σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με πιθανές ταχείες δράσεις σε Παξούς και Ιθάκη και μετέχουν σε αυτή (στελέχη της ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας) 100 άτομα.

Οι έλεγχοι της πρώτης ημέρας, όπου διαπιστώθηκαν και τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή σε τρεις περιοχές στην περιοχή Κάβου της Κέρκυρας για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Στην Ζάκυνθο (Λαγανάς) εντοπίστηκαν τρεις επιχειρήσεις που δεν διέθεταν συσκευές pos, ενώ στην ίδια περιοχή οι ελεγκτές ανακάλυψαν και επιχείρηση η οποία είχε προβεί σε παύση εργασιών από το 2011 αλλά λειτουργούσε κανονικά. Κατασχέθηκε ταμειακή μηχανή που είχε επίσης δηλωθεί παύση από την ίδια ημερομηνία…

Τέλος υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας, αφού σε δέκα επιχειρήσεις που έγινε έλεγχος βρέθηκαν παραβάσεις στις οκτώ (ποσοστό 80%).

Αναλυτικά, στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 25 επιχειρήσεις (εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ) και σε 14 από αυτές (56%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις (συνολικά 30).

Στην Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 25 αντίστοιχες επιχειρήσεις και πάλι, σε 14 διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ στην Κέρκυρα έγιναν 9 έλεγχοι και στους 8 εντοπίστηκαν παραβάσεις.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ γίνονται για την ορθή εφαρμογή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, προκειμένου να εντοπισθούν παραβατικές συμπεριφορές, να αντληθούν χρήσιμες πληροφορίες και να ενισχυθεί η εθελουσία συμμόρφωση. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει φορολογικούς ελέγχους πρόληψης σε επιχειρήσεις εμπορίας τουριστικών ειδών, ενοικίασης καταλυμάτων, εμπορίας καυσίμων, διακίνησης προσώπων μέσω ημερόπλοιων και εστίασης.

Ακόμα ελέγχους στη διακίνηση αγαθών, έλεγχοι νοθείας αλκοολούχων ποτών, ελέγχους ανασφάλιστης εργασίας, ελέγχους εφοδιασμού πλωτών μέσων (για την τήρηση των τελωνειακών διατάξεων) και κατασχέσεις εισπράξεων από επιχειρήσεις που εισπράττουν τοις μετρητοίς και παράλληλα εμφανίζουν σημαντικά ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter