Αδειάζει τον ίδιο της τον εαυτό η ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αδειάζει τον ίδιο της τον εαυτό η ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Αδειάζει …εαυτόν η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπρόσωπου της επί του Τύπου Κ. Κυρανάκη, ο οποίος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις νωρίτερα (news 247) υποστήριξε ότι οι καναλάρχες οφείλουν να πληρώσουν ότι ορίζει ο νόμος και ότι δεν είναι υπερβολικό το τίμημα των 35 εκ ευρώ για κάθε άδεια.

Με ανακοίνωση που υποχρεώθηκε να εκδώσει ύστερα από την επισήμανση του ΣΥΡΙΖΑ για «αλλαγή στάσης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ λησμονώντας ότι προ ημερών είχε πάρει θέση υπέρ της προσφυγής των καναλαρχών στο ΣτΕ στην προσπάθειά τους , κατά δήλωση του Προέδρου της Βουλής , να παρατείνουν το τζάμπα, υποστηρίζει ότι «από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης».

Χωρίς να αποποιείται την προσφιλή της τακτική των προσωπικών επιθέσεων , κατά του αρμόδιου υπουργού Ν.Παπά εν προκειμένω, επιμένει , με προσεκτική πάντως διατύπωση στην ευρεία χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. «Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία « υποστηρίζει τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και, επί τέλους, αναγκάζεται να περάσει από την αναγνώριση του δικαιώματος των καναλαρχών να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους στην αποδοχή , ότι , «ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ.» Η ΝΔ , σε μια προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση ζητά η κυβέρνηση « να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα». Επιτιθέμενη τον Ν. Παπά που σχολίασε τις δηλώσεις Κυρανάκη κάλεσε μονότονα τον υπουργό να «απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter