Αδειάζουν το Ελληνικό από τις εγκαταστάσεις του Δημοσίου

Αδειάζουν το Ελληνικό από τις εγκαταστάσεις του Δημοσίου

Η κυβέρνηση ανασκουμπώνεται για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, καθώς της …τραβάνε το αυτί οι δανειστές («θεσμοί») για να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις τις συμφωνημένες διαδικασίες. Ετσι, τρέχει να αδειάσει από εγκαταστάσεις δημοσίων φορέων τον λεγόμενο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγ. Κοσμά.

Ηδη προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή ρύθμιση για την μετεγκατάσταση του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), ταχύτατα, με συμβάσεις που συνάπτονται από το Δημόσιο, απευθείας χωρίς διαγωνισμό, κατά παρέκκλιση του προεδρικού διατάγματος 715/1979.

Οι συμβάσεις αυτές θα καταρτίζονται και υπογράφονται από το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από εισήγηση του ΕΛΚΕΘΕ. Η μετεγκατάσταση κατευθύνεται σε νέα κτίρια ή στις εγκαταστάσεις του κέντρου στην Ανάβυσσο. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΕΛΚΕΘΕ στην εκτός σχεδίου περιοχή «Μαύρο Λιθάρι» Αναβύσσου Αττικής, στο οποίο έχει εγκριθεί τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης σε 0,60% και το μέγιστο ποσοστό κάλυψης ορίζεται σε τριάντα τοις εκατό, με κατάργηση περιορισμών χωροθέτησης νέου κτιρίου. Επιτρέπεται η ανέγερση κτίσματος προκειμένου να στεγάσει τις δεξαμενές ερευνητικών ιχθυοκαλλιεργειών και συναφείς εγκαταστάσεις.

Η δαπάνη, η οποία προβλέπεται για την στέγαση των υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ σε νέα κτίρια ή σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, εκτιμάται:

– στο ποσό των 20.000 ευρώ μηνιαίως (140.000 ευρώ ετησίως) για μισθώματα

-στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, όσον αφορά στην υλοποίηση της μετεγκατάστασης (διαμόρφωση χώρων, μελέτες και κατασκευές, προμήθεια εξοπλισμού κ.ά.).

Ακολουθεί αναλυτικά το έγγραφο:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/05/24/5b06c0b3cd3a187db860d1e8.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter