Αδιάλλακτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει την απεργία- Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους

Αδιάλλακτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει την απεργία- Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους

Με φόντο τις πιέσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, ώστε να μη δοθεί λύση στο πρόβλημα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της, παρά τις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης και την υπερψήφιση της τροπολογίας για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Αύριο συνεχίζει τον αποκλεισμό στα αμαξοστάσια ώστε να μην κυκλοφορήσουν τα απορριματοφόρα, ενώ την Πέμπτη οργανώνει νέο συλλαλητήριο στις 9 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr οι συνδικαλιστές θα απομακρύνουν μόνον τα σκουπίδια  από χώρους όπως νοσοκομεία.

Όπως υποστήριξε στο Documentonews.gr ο Στέφανος Σαββόπουλος (εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ), η πρόταση της κυβέρνησης δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα. Εμμένουμε στη θέση μας και στην πρόταση που έχουμε καταθέσει ως μόνη λύση. Ζητάμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει την πρότασή μας γιατί μόνο αυτή δίνει λύση στο αδιέξοδο, ισχυρίστηκε.

Τι είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, τους ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση:

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

«Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας», τονίζει.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων «με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ενότητα» και καλεί τα μέλη της να ενισχύσουν τις καταλήψεις σε αμαξοστάσια και ΧΥΤΑ και να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στο συλλαλητήριο το πρωί της ίδια ημέρας μπροστά από τα γραφεία της, στο κέντρο της Αθήνας.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους

Στο μεταξύ, δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μητσοτάκης και ΔΑΚΕ επενδύουν πολιτικά στα σκουπίδια»

«Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, με τίτλο: «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και τα συμφέροντα δεν την αφήνουν!».

«Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ΝΔ και ο αντιπρόεδρός της, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις «ΝΔ» και «εργολάβοι» ταυτίζονται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter