Αδιανόητο: Αστυνομικοί σκότωσαν 20χρονο με σύνδρομο Down επειδή κρατούσε πλαστικό πιστόλι

Αδιανόητο: Αστυνομικοί σκότωσαν 20χρονο με σύνδρομο Down επειδή κρατούσε πλαστικό πιστόλι

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που συνέβη στη Στοκχόλμη, την Πέμπτη τα ξημερώματα, με έναν άτυχο 20χρονο που έπασχε από σύνδρομο Down.

Ο Έρικ Τορέλ ο οποίος ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του αργά το βράδυ, βρέθηκε μόνος στον δρόμο κοντά στο σπίτι του κρατώντας ένα πλαστικό πιστόλι με το οποίο έπαιζε.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο αφού πρώτα είχαν ειδοποιηθεί για άγνωστο ένοπλο που κυκλοφορούσε στο σημείο.

Ο άτυχος 20χρονος δεν μπορούσε λόγω της κατάστασής του να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικών που του φώναζαν να πετάξει το όπλο και να ξαπλώσει κάτω, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ και να τον σκοτώσουν με τρεις σφαίρες στο στομάχι.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του αμέσως και πριν το περιστατικό όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του δήλωσαν αμέσως την εξαφάνισή του.

«Σηκώθηκα από το κρεβάτι και είδα από το παράθυρο αστυνομικούς». Φώναζαν σε κάποιον να ρίξει το όπλο του και να ξαπλώσει στο έδαφος», ανέφερε μάρτυρας.

Οι γονείς του 20χρονου συντετριμμένοι εξοργίστηκαν με την ανακοίνωση της αστυνομίας που έκανε λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση με οπλισμένο άνδρα σε κατοικημένη περιοχή». Όπως σημειώνουν ο Έρικ δυσκολευόταν αρκετά με την ομιλία και τη μόνη λέξη που μπορούσε να πει ήταν «μαμά».

«Επικίνδυνος; Είναι σαν παιδί 3 ετών. Δεν θα πείραζε ούτε μύγα, είναι το πιο ευγενικό παιδί του κόσμου», δήλωσε η μητέρα του και πρόσθεσε ότι το πλαστικό όπλο του το έφεραν δώρο αλλά δεν το είχε πιάσει ξανά στα χέρια του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την συμπεριφορά των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο για να διαφωτιστούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Έρικ έπεσε νεκρός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter