Άδωνης-Μανωλίδου «παρήγγειλαν» τις «παράνομες» προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ;

Άδωνης-Μανωλίδου «παρήγγειλαν» τις «παράνομες» προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ;

Μόνο άγνωστοι δεν ήταν οι 23 προσληφθέντες στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τον Άδωνη Γεωργιάδη, τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, και τον διευθυντή του γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Γιάννη Θεοδωράτου, ο οποίος κατόρθωσε το… ακατόρθωτο εισηγούμενος -κατά το ντοκουμέντο- την πρόσληψή του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής για την υγεία.

Το θέμα ανέδειξε στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς την μάρτυρα, Κατερίνα Πολύζου, η οποία αρνήθηκε να απαντήσει. Η προϊσταμένη του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του κ. Λάππα, προφασιζόμενη το δικαίωμα της σιωπής αν και η ίδια δεν διώκεται για κανένα ζήτημα που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ωστόσο, δεν τήρησε την ίδια στάση την ώρα της εξέτασής της από μέλη της αντιπολίτευσης, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως προέκυψε ένταση μετά από καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Θεοφύλακτου, πως υπήρχε συνεννόηση μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και Κατερίνας Πολύζου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τις απαντήσεις της τελευταίας.

Διαβάστε σχετικά: Χαμός στην Εξεταστική Επιτροπή: «Εγώ να δεις τι θα σου κάνω… με απειλείς κιόλας»

Το παρακάτω έγγραφο για τις κατ’ εντολή προσλήψεις αποτελεί μέρος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εις βάρος του Άδωνη Γεωργιάδη για τις 23 «παράνομες» -κατά τον Παύλο Πολάκη- προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ενόσω ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διατελούσε υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το έγγραφο αυτό έφτασε στα χέρια του κ. Πολάκη μετά από ανώνυμη καταγγελία, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να το καταθέτει μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Η πλειοψηφία των προσλήψεων φέρονται να έγιναν με «παραγγελία» του κ. Θεοδωράτου και αφορά θέσεις διοικητικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Εντύπωση προκαλεί ότι -σύμφωνα με το έγγραφο- όλες οι συμβάσεις έληξαν στις 31/05/2014, με δεδομένο πως στις 9 Ιουνίου του 2014 ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησε από το υπουργείο Υγείας για να τον διαδεχθεί ο Μάκης Βορίδης. Πέρα από τα γνωστά ονόματα, όπως Δεμέντη – Μπεσκένης (σ.σ. υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει ούτε μισό σεντ του ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ), δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς πως ο τότε διευθυντής του γραφείου του αντιπροέδρου της ΝΔ, Γιάννης Θεοδωράτος, έδωσε ο ίδιος την εντολή για την πρόσληψή του!

Δείτε το έγγραφο:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter