Αεροπορικοί βομβαρδισμοί Ισραηλινών στη Γάζα, νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από πυρά

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί Ισραηλινών στη Γάζα, νεκροί δύο Παλαιστίνιοι από πυρά

Σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Γάζα, προχώρησε η ισραηλινή αεροπορία, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα.

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που σημειώνονται στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, μετά το τέλος του πολέμου το καλοκαίρι του 2014.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε 6 «στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Από την πλευρά τους πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφεραν ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε απόψε τρεις βάσεις της Χαμάς στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, επισημαίνουν ιατρικές πηγές των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο «σοβαρά», σε μια έκρηξη που σημειώθηκε όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός ενώ διέρχονταν με το όχημά τους, κατά τη διάρκεια περιπολίας, από περιοχή πλησίον των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, έγινε γνωστό από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Εκτός όμως από αέρος, οι Ισραηλινοί χτύπησαν και από εδάφους, με αποτέλεσμα δυο Παλαιστίνιοι να σκοτωθούν στη Λωρίδα της Γάζας, ανατολικά της πόλης Ράφας, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα θύματα επλήγησαν από πυρά κοντά στη μεθόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, του παλαιστινιακού θύλακα τον έλεγχο του οποίου έχει η ισλαμιστική Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χωρίς διευκρινίσεις ότι έριξε “προειδοποιητικές βολές” προς την πλευρά μιας ομάδας Παλαιστινίων που πλησίαζε “με ύποπτο τρόπο” τον φράκτη που ορίζει τη μεθόριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter