Αεροσκάφος της Sichuan Airlines «έχασε» ένα τζάμι του κόπκιτ – Τραυματίστηκε ο συγκυβερνήτης (Video)

Αεροσκάφος της Sichuan Airlines «έχασε» ένα τζάμι του κόπκιτ – Τραυματίστηκε ο συγκυβερνήτης (Video)

Ο συγκυβερνήτης σε μια πτήση της Sichuan Airlines, η οποία χθες Δευτέρα υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση, “πετάχτηκε ο μισός” εκτός του αεροσκάφους μετά τη θραύση και αποκόλληση του τζαμιού του κόκπιτ, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνήτης Λιου Τσουαντζιάν χαρακτηρίζεται ήρωας αφού χρειάστηκε να προσγειώσει χειροκίνητα το Airbus A319. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Chengdu Economic Daily ότι το αεροπλάνο είχε φθάσει σε ύψος πτήσης 32.000 πόδια όταν ακούστηκε ξαφνικά ένας εκκωφαντικός ήχος μέσα στο πιλοτήριο.

Το πιλοτήριο υπέστη απότομα απώλεια πίεσης και πτώση της θερμοκρασίας και το δεξί τζάμι στο κόκπιτ έσπασε και αποκολλήθηκε.

“Δεν υπήρξε προειδοποιητική ένδειξη. Ξαφνικά, το τζάμι απλώς έσπασε και έκανε έναν δυνατό θόρυβο. Το επόμενο πράγμα που είδα είναι ο συγκυβερνήτης μου να έχει παρασυρθεί ο μισός έξω από το παράθυρο”.

“Τα πάντα μέσα στο κόκπιτ αιωρούνταν. Τα περισσότερα όργανα δεν λειτουργούσαν…και δεν μπορούσα να ακούσω στον ασύρματο. Το αεροπλάνο έτρεμε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να διαβάσω τα μανόμετρα”.

Τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να τραβήξουν πάλι μέσα τον συγκυβερνήτη, ο οποίος φορούσε τη ζώνη ασφαλείας. Υπέστη εκδορές και διάστρεμμα του καρπού, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας που πρόσθεσε ότι ένα ακόμη μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε αλλά κανένας από τους 119 επιβάτες της πτήσης.

Η πτήση 3U8633 της Sichuan Airlines αναχώρησε τη Δευτέρα από το Τσονγκκίνγκ της Κίνας με προορισμό την πρωτεύουσα του Θιβέτ, την Λάσα. Πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στην πόλη Τσενγκντού στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

Το τζάμι του κόκπιτ έσπασε περίπου μισή ώρα μετά την απογείωση, σύμφωνα με την Chengdu Economic Daily.

Περιστατικά με σπασμένα τζάμια στα πιλοτήρια καταγράφονται συστηματικά εξαιτίας πουλιών ή κεραυνών, αλλά είναι σπάνιο να αποκολληθεί ολόκληρο το τζάμι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter