Αφαίρεσαν ακυρωτικά από μετρό και τραμ ως «συμβολική αντίσταση»

Αφαίρεσαν ακυρωτικά από μετρό και τραμ ως «συμβολική αντίσταση»

“Ούτε μπάρες, ούτε εισιτήρια, ούτε ελεγκτές, ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/όλες”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ομάδα αγνώστων ανέλαβε την ευθύνη για την αφαίρεση ακυρωτικών μηχανημάτων στα ΜΜΕ της Αθήνας και ανέβασε φωτογραφία στην ιστοσελίδα indymedia μαζί με ανακοίνωσή της όπου αναφέρει πως προχώρησαν σε αυτή την πράξη αντιδρώντας στον «έλεγχο και την επιτήρηση στις ζωές μας, στην καθημερινή μετακίνηση από και για τη δουλειά».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν στα εγκαίνια του ΟΑΣΑ.

«Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις αφετηρίες των λεωφορείων 608 και 220, 221, 235 με πανό που έγραφε “Ούτε μπάρες, ούτε εισιτήρια, ούτε ελεγκτές, ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/όλες”. Μοιράζοντας κείμενα ενάντια στα νέα μέτρα επιτήρησης και ελέχγου στα ΜΜΜ και συνομιλώντας με επιβάτες και περίοικους.», επισημαίνουν μεταξύ άλλων και συμπληρώνουν:

«Τα νέα μέτρα (μπάρες, ηλ. εισιτήριο κτλ) εντείνουν τον έλεγχο και την επιτήρηση στις ζωές μας, στην καθημερινή μας μετακίνηση από και για τη δουλειά, για την αναζήτηση δουλειάς, τη σχολή, τις καθημερινές μας ανάγκες. Το κόστος των μετακινήσεων πρέπει να βαραίνει αυτούς τους οποίους εξυπηρετούν. Οι μετακινήσεις υπάρχουν για τις ανάγκες του κεφαλαίου, του κράτους και της αγοράς. Και αυτό το κόστος προσπαθούν να το μεταφορτώσουν σε εμάς. Εμείς αρνούμαστε αυτό υο κόστος, προτάσσουμε τις ελεύθερες μετακινήσεις, αρνήσεις πληρωμών και σαμποτάζ στα νέα συστήματα στα ΜΜΜ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter