Αφγανιστάν: 4 νεκροί από καμικάζι-βομβιστή κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία

Αφγανιστάν: 4 νεκροί από καμικάζι-βομβιστή κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία

Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα μπροστά από τράπεζα που βρίσκεται κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο βομβιστής ανατινάχθηκε στην είσοδο του παραρτήματος της Kabul Bank σε ακριβή συνοικία της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νατζίμπ Ντάνις.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, οι οποίοι επιδιώκουν την επιβολή του ισλαμικού νόμου μετά την απομάκρυνσή τους από την εξουσία το 2001 από τις αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε ότι ελέγχει τις πληροφορίες.

Την στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν μπροστά από την τράπεζα πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν για να εισπράξουν τον μισθό τους ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Έΐντ Αλ-Άντχα, στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Γουαχίντ Μαγρόχ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter