Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν άνδρες των Ταλιμπάν σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στην πόλη Γκαρντέζ του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 70 άνθρωποι. Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

“Αρχικά ένας καμικάζι ανατίναξε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στο κέντρο εκπαίδευσης κάνοντας έτσι χώρο σε πολυάριθμους ενόπλους να ξεκινήσουν την επίθεσή τους”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον έξι δράστες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά την επίθεση που διήρκεσε πολλές ώρες.

Στα θύματα συγκαταλέγονται “γυναίκες, φοιτητές και αστυνομικοί”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γκαρντέζ Χενταγιατουλάχ Χαμίντι στο AFP.

Η επίθεση σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της πρωτεύουσας Καμπούλ ότι συνέλαβε έναν επίδοξο καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό αποτρέποντας έτσι μια μεγάλη επίθεση. Το φορτηγό μετέφερε σχεδόν τρεις τόνους εκρηκτικών και δύο βόμβες, που ήταν κρυμμένα κάτω από κιβώτια με ντομάτες.

Τον Μάιο περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Καμπούλ από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού.

ΠΗΓΗ: BBC / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter