Αγανακτισμένος ο Λούλα μέσα από τη φυλακή – Η πρώτη του επιστολή

Αγανακτισμένος ο Λούλα μέσα από τη φυλακή – Η πρώτη του επιστολή

Πρώτος στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου,παραμένει, παρά τη φυλάκισή του ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο ίδιος δήλωσε «ήρεμος αλλά αγανακτισμένος» που βρίσκεται στη φυλακή, όπως λέει αδίκως, χαιρετίζοντας παράλληλα την κινητοποίηση των υποστηρικτών του, στο πρώτο του μήνυμα από τις 7 Απριλίου.

Ο Λούλα που διετέλεσε πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 ως το 2010 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μήνα για διαφθορά και βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή Κουριτσίμπα. Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του και καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η δίκη του.

«Είμαι ήρεμος αλλά αγανακτισμένος όπως κάθε αθώος που αγανακτά όταν βιώνει μια αδικία», έγραψε ο Λούλα σε επιστολή του που δόθηκε μέσω των δικηγόρων του στην Γκλάισι Χόφμαν, γερουσιαστή και πρόεδρο του Κόμματος Εργαζομένων, συνιδρυτής του οποίου ήταν ο ίδιος τη δεκαετία του 1980.

«Είμαι ευγνώμων για την αντίστασή σας και την παρουσία σας με αυτή την ενέργεια αλληλεγγύης», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κουριτσίμπα.

Παράλληλα ο Λούλα «προκάλεσε» τον δικαστή Σέρτζιο Μόρο και την υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς «να αποδείξουν το αδίκημα που ισχυρίζονται ότι διέπραξα».

Ο Μόρο είναι ο δικαστής που καταδίκασε τον Λούλα. Πολλοί Βραζιλιάνοι θεωρούν ότι είναι σύμβολο της μάχης κατά της διαφθοράς όμως έχει γίνει και στόχος πολλών επιθέσεων από υποστηρικτές του πρώην προέδρου.

Εξάλλου χθες Δευτέρα περίπου 50 αριστεροί ακτιβιστές κατέλαβαν για μερικές ώρες συμβολικά το διαμέρισμα το οποίο ο Λούλα φέρεται να έλαβε ως αντάλλαγμα από εταιρεία που επεδίωκε να εξασφαλίσει συμβάσεις με τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobas.

Ο επικεφαλής του κινήματος των άστεγων εργαζόμενων (MTST) Γκιγέρμε Μπούλος έγραψε στο Twitter: «Αν (το διαμέρισμα) είναι του Λούλα, τότε οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν, Αν όχι, τότε γιατί είναι στη φυλακή;».

«Η ανησυχία μας είναι ότι είναι πολύ μόνος», σχολίασε η Χόφμαν. «Το Σάββατο και την Κυριακή δεν του επέτρεψαν καμία επίσκεψη, ούτε καν από τους δικηγόρους του. Ανησυχούμε ότι μπορεί να πάθει κατάθλιψη ή να αρρωστήσει».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter