Άγγελος ειρήνης ο Ερντογάν – Έτσι λέγεται το μετάλιο που του απένειμε ο Πάππας

Άγγελος ειρήνης ο Ερντογάν – Έτσι λέγεται το μετάλιο που του απένειμε ο Πάππας

Πενήντα λεπτά διήρκεσε σήμερα το πρωί η συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην βιβλιοθήκη του Βατικανού. Τον τούρκο πρόεδρο συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγός του Εμινέ, η κόρη του Έσρα, και πέντε υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης.

Στο τέλος της συνομιλίας τους, ο Φραγκίσκος δώρισε στον Ερντογάν μετάλλιο με «τον ‘Αγγελο της ειρήνης». «Είναι το σύμβολο ενός κόσμου που βασίζεται στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη. Είναι ο άγγελος της ειρήνης που στραγγαλίζει τον δαίμονα του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας.

Παράλληλα, ο πάπας δώρισε στον τούρκο πρόεδρο και ένα έργο χαρακτικής που απεικονίζει την βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, όπως ήταν το 1600, το μήνυμά του για την φετινή ημέρα της ειρήνης και την εγκύκλιό του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν έκανε δώρο στον πάπα έναν πίνακα κεραμικής με την θέα της Κωνσταντινούπολης και μια κασετίνα με βιβλία του μουσουλμάνου θεολόγου Μεβλανά Ρουμί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του, στο τέλος της επίσκεψης χαιρέτισαν τον Αργεντινό πάπα με μια μικρή υπόκλιση και αγγίζοντας με το χέρι την καρδιά τους. Ο Φραγκίσκος ζήτησε από το τουρκικό προεδρικό ζεύγος -όπως συνηθίζει- να προσευχηθεί υπέρ του έργου του, και ο Ερντογάν του απάντησε με χαμηλή φωνή: «και εμείς περιμένουμε μια δική σας προσευχή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter