Αγνοείται 3 μέρες ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία – Η ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών

Αγνοείται 3 μέρες ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία – Η ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών

Εξαφανισμένος εδώ και 3 μέρες είναι ο Ελληνας Πρέσβης στην Βραζιλία, σύμφωνα και με την τοπική αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο που ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τον Ελληνα Πρέσβη στην Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη είδαν για τελευταία φορά το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης ξεκίνησε την καριέρα του ως διπλωμάτης το 1985. Προτού γίνει Πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία, είχε διατελέσει Πρέσβης στην Λιβύη.

Να σημειωθεί πως ο Αμοιρίδης βρισκόταν τυπικά σε διακοπές και δεν αναμενόταν να γυρίσει στην δουλειά του πριν από τις 9 Ιανουαρίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ελληνική πρεσβεία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το περιστατικό. 

Τον Ελληνα Πρέσβη στην Βραζιλία ψάχνει η τοπική αστυνομία, αλλά και το τμήμα Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Sun.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Πριν από λίγο, το υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εξαφάνιση του Ελληνα πρέσβη στην Βραζιλία. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:  

“Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter