Άγνωστοι δολοφόνησαν ένα από τα πιο χαριτωμένα είδη δελφινιού στη Μεσόγειο (Photos)

Άγνωστοι δολοφόνησαν ένα από τα πιο χαριτωμένα είδη δελφινιού στη Μεσόγειο (Photos)

Ένα δελφίνι, το είδος ζωνοδέλφινο, εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου στην Ακτή Καλλιστώ, στο Άστρος Κυνουρίας σήμερα Κυριακή.

Το νεαρό θηλυκό ζωνοδέλφινο, μήκος 160 εκατοστών, βρέθηκε με κομμένο το ουραίο υπτερύγιο και έχει χτυπήματα στην κάτω σαγόνα του.

Δείγματα των ιστών δεν συλλέχθηκαν. Το λιμεναρχείο Ναυπλίου ενημέρωση το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης κητωδών ΑΡΊΩΝ για να καταγράψει το περιστατικό.

Ζει σε κοπάδια

Το ζωνοδέλφινο (επιστ. Stenella coeruleoalba) αποτελεί το πιο κοινό είδος δελφινιού των ελληνικών θαλασσών. Παρατηρείται συνήθως μακριά από τις ακτές στο ανοιχτό Αιγαίο και το Ιόνιο, νότια από την Κρήτη αλλά και κοντά σε αυτές όταν τα νερά είναι πολύ βαθιά. Ζει σε κοπάδια 50-100 ατόμων και συχνά παρατηρείται μαζί με άλλα δελφίνια όπως το Κοινό δελφίνι και το Σταχτοδέλφινο.

Το μήκος τους μπορεί να φτάσει τα 2.5m και το βάρος τους κυμαίνεται από 80 έως 120kg. Έχει λεπτό σώμα και μακρύ ρύγχος. Το χρώμα της ράχης του είναι γκριζομπλε, η κοιλιά του άσπρη, ενώ χαρακτηρίζεται από μια στενή λωρίδα που διατρέχει το σώμα του (εξου και το όνομα του). Η «ζώνη» αυτή ξεκινάει από το μάτι και φτάνει κάτω από το ραχιαίο πτερύγιο.

Είναι ένα πολύ χαριτωμένο ζώο που κολυμπά πολύ γρήγορα με ταχύτητες που και φτάνουν τα 45 με 50 χιλιόμετρα την ώρα. Συχνά παίζει με το κύμα της πλώρης των καραβιών και πηδά ψηλά στον αέρα. Καταδύεται για 5 με 10 λεπτά και φτάνει σε βάθη τουλάχιστον 200 μέτρων για να τραφεί με κεφαλόποδα και ψάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter