Αγρότες: Ανοίγουν τα μπλόκα σε Λάρισα και Κεντρική Μακεδονία

Αγρότες: Ανοίγουν τα μπλόκα σε Λάρισα και Κεντρική Μακεδονία

Μετά τους αγροτοκτηνοτρόφους στην περιφέρεια της Λάρισας και οι συνάδελφοί τους από την Κεντρική Μακεδονία, αποφάσισαν αύριο Παρασκευή, να αποχωρήσουν από τα μπλόκα που είχαν στήσει σε διάφορα κομβικά σημεία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Καρυπίδης, δήλωσε: «Αποφασίσαμε, αύριο στις 12 το μεσημέρι, να ξεκινήσουμε συντεταγμένα την αποχώρησή μας από τον κόμβο της Ειδομένης, κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και να επιστρέψουμε στα χωράφια μας».

Γενική συνέλευση και αποχώρηση από το μπλόκο στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, θα έχουν το πρωί της Παρασκευής, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, που συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας. «Θα φύγουμε συντεταγμένα στις 15.00 από τον κόμβο στο Δερβένι, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας με κατεύθυνση τα χωράφια μας», δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Ωστόσο, κλειστή παραμένει από το απόγευμα της Τετάρτης, η εθνική οδός Φλώρινας – Εδέσσης στον κόμβο Μανιακίου, και σε γενική συνέλευση που θα γίνει το πρωί θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Νωρίτερα, στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν επίσης να φύγουν από τα μπλόκα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, αλλά και από τα υπόλοιπα μπλόκα, που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, «αλλάζουμε μορφή κινητοποιήσεων και αύριο αποχωρούμε από το μπλόκο της Νίκαιας. Θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ και καλούμε τους αγρότες στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Κιλελέρ στις 19 Μαρτίου».

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι αγρότες από το μπλόκο της Μελούνας, αποφάσισαν την Τετάρτη, την αποχώρηση των τρακτέρ για αύριο Παρασκευή, από το μπλόκο που είναι στημένο στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στον κόμβο του Αργυροπουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter