Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα – Αύριο συνάντηση με Αποστόλου

Αγρότες:  Συνεχίζουν τα μπλόκα – Αύριο συνάντηση με Αποστόλου

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από τις 19:00 έως τις 22:00, αυτή την φορά στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Επίσης, αγρότες θα κλείσουν από τις 18:30 έως και τις 21: 30 την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τις 19:00 έως τις 21:00 στο κόμβο του Κεφαλοβρύσου.

Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, όπου νωρίτερα αγρότες της Ηλείας την είχαν κλείσει σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στις περιοχές Λατίφι και Ψάρι.

Στην Αχαΐα, οι αγρότες της Αιγιάλειας έκαναν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ και την τράπεζα Πειραιώς. 

Λίγο μετά τις 13.00 έκλεισε το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, από αγρότες και κτηνοτρόφους της δυτικής Μακεδονίας, όπως κοινοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων στην περιοχή.

Ο κ. Μόσχος σημείωσε ότι ο αποκλεισμός του τελωνείου είναι συμβολικός και θα διαρκέσει 24ώρες. Στο σημείο βρίσκονται περισσότερα από 250 άτομα, που μετέβησαν στο τελωνείο με αγροτικά οχήματα, παρατάσσοντας συμβολικά και τέσσερα τρακτέρ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι -μεταξύ άλλων- από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο. Υπογραμμίζεται ότι για περισσότερη από μία ώρα, στο σημείο γίνονταν διαβουλεύσεις διαμαρτυρομένων και αστυνομικών.

Κατά τα λοιπά, στα μπλόκα τους παραμένουν οι υπόλοιποι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της δυτικής Μακεδονίας, με βασικό αντικείμενο την οργάνωση για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2.

Καθιστική διαμαρτυρία στο Μακεδονία: 

Καθιστική διαμαρτυρία, στη μοναδική παρακαμπτήριο οδό που συνδέει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι. Η καθιστική διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 18.50 και διήρκησε μέχρι τις 19.15.

Συνάντηση με Αποστόλου

Στο μεταξύ, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων συναντάται αύριο στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών αλλά και οι προοπτικές του αγροτικού τομέα γενικότερα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόθεση είναι να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και «αν υπάρχει πνεύμα εποικοδομητικό μπορούμε να βρούμε λύσεις για πολλά θέματα, στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η χώρα».

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αποστόλου έχει ήδη επικοινωνήσει και με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τους σε συνάντηση, σε ημερομηνία που οι ίδιοι θα καθορίσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter