Αγωνία στα Χανιά: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο στον ΟΚΑΝΑ

Αγωνία στα Χανιά: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο στον ΟΚΑΝΑ

Στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, παραμένει ταμπουρωμένος ο 45χρονος ένοπλος, που απαιτεί από το δήμαρχο να του δοθεί κανονική άδεια και όχι περιορισμένου χρόνου, για το περίπτερο που λειτουργεί. Μέχρι αυτήν την ώρα, οι ειδικοί διαπραγματευτές της Αστυνομίας συνεχίζουν την προσπάθεια να συνδιαλλαγούν μαζί του. Σε άλλο γραφείο του ΟΚΑΝΑ παραμένουν κλειδωμένες και οι τρεις εργαζόμενες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος ήταν ενταγμένος σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ το οποίο χορηγεί Βουπρενορφίνη (υποκατάστατο της ηρωίνης).

Μιλώντας στο flashnews.gr η σύζυγος του 45χρονου είπε πως σε επικοινωνία που είχε μαζί του, του ζήτησε να παραδοθεί.Η γυναίκα στο ερώτημα για το τι θα κάνουν εάν χάσουν το περίπτερο για το οποίο ζητά ο άντρας της να μην κατεδαφιστεί, απάντησε: “Θα πάρουμε τα παιδιά μας και θα πάμε να πηδήξουμε στην θάλασσα”.

Νωρίτερα, κλιμάκιο της ΟΠΚΕ από το Ηράκλειο κατέφθασε στον χώρο, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί. Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένους Αστυνομικούς για επιχειρήσεις ομηρίας. Στο σημείο έχει σπεύσει και ο Εισαγγελέας Χανίων. Τον χώρο επισκέφθηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης, ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρό κλιμάκιο του ΕΚΑΒ. Η κυκλοφορία από και προς το Μ.Α.Ι.Χ. καθώς και προς το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει διακοπεί.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 8 το πρωί ένας 45χρονος πατέρας πέντε παιδιών ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, μπήκε στο χώρο του Κέντρου Απεξάρτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος, ο οποίος διατηρεί περίπτερο στο Ενετικό λιμάνι, άρχισε να φωνάζει και έβγαλε πιστόλι απειλώντας τους υπαλλήλους. Τρεις από αυτούς μπήκαν σε ένα δωμάτιο και παραμένουν κλειδωμένοι σε αυτό, ενώ τους υπόλοιπους τους άφησε να φύγουν εκτός χώρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ, το άτομο με το όπλο φώναξε ότι είναι σε έξαλλη κατάσταση γιατί δεν του ανανεώνεται μία άδεια που έχει για περίπτερο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μόλις ο 45χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, πυροβόλησε 3 ή 4 φορές, με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά.

Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο έχουν κληθεί συγγενικά πρόσωπα του 45χρονου, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί. Γιατρός της μονάδας συνομίλησε με τον ένοπλο, μέσω τηλεφώνου και του ζήτησε να αφήσει το όπλο και να παραδοθεί. Στο χώρο, λίγο μετά τις 10, το πρωί κατέφθασε και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος είπε πως ο ίδιος έχει συνομιλήσει πολλές φορές με τον 45χρονο και τον πατέρα του, το τελευταίο διάστημα. Επεσήμανε πως ο δράστης έχει ενημερωθεί ότι η άδεια για το περίπτερο το οποίο λειτουργούσε, έχει λήξει εδώ και 10 χρόνια και ότι πρέπει να αναζητήσει άλλο χώρο, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η επαγγελματική του δραστηριότητα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος κάλεσε το δράστη να παραδοθεί, ο 45χρονος δεν είχε συμμορφωθεί και συνέχισε να λειτουργεί το περίπτερο. Ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε χαρακτηριστικά πως «προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να παραδοθεί ο δράστης, απέστειλα έγγραφο με το οποίο συνεχίζεται η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι, προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση».

Στο σημείο έχουν φτάσει και συγγενείς των τριών υπαλλήλων που βρίσκονται μέσα στο κτήριο.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα / flashnews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter