Άγχεται ο Βενιζέλος με τις εξελίξεις στην υπόθεση Βγενόπουλου

Άγχεται ο Βενιζέλος με τις εξελίξεις στην υπόθεση Βγενόπουλου

Ζέση με την πολυδαίδαλη υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο που ασκείται κατά των εισαγγελικών λειτουργών -εν ενεργεία ή μη- επέδειξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε μία άσχετη εντελώς διαδικασία και συγκεκριμένα κατά την κατάθεση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Απαντώντας στην εισαγωγική τοποθέτηση της κ. Παπασπύρου, η οποία ανέφερε πως συγκεκριμένα Μέσα βάλουν εναντίον της με διαβρωτικά fake news, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε την Γενική Επιθεωρήτρια για ποιο λόγο ενοχλείτε, παραλληλίζοντας τις επιθέσεις που δέχεται η ίδια με τις πειθαρχικές και ποινικές εξελίξεις κατά των -νυν και πρώην- πρωτοκλασάτων στελεχών της Δικαιοσύνης που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Εντέχνως και χωρίς να κατονομάζει, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην τιμωρημένη πειθαρχικά Γεωργία Τσατάνη, την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, οι οποίοι ελέγχονται για συγκαληπτικές μεθόδους που τυχόν ακολούθησαν προκειμένου να αποσιωπήσουν το πολύκροτο σκάνδαλο Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βενιζέλος ήταν ο υπουργός Άμυνας που ενέκρινε την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ισκαντάρ Σάφα -συνεργάτη του αποθανόντα μεγαλοεπιχειρηματία, προφασιζόμενος τη Δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας. Συνεπώς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά έχει τους λόγους του να αναφέρεται -έστω και εμμέσως- στην υπόθεση Βγενόπουλου ακόμα και σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ουδεμία σχέση έχουν με τον Ανδρέα Βγενόπουλου και τα παρεπόμενα των πεπραγμένων του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter