Αίγιο: Στο σκαμνί ο Αμβρόσιος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο – Κυνήγησαν πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή (Photos)

Αίγιο: Στο σκαμνί ο Αμβρόσιος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο – Κυνήγησαν πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή (Photos)

Για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους κατά ομοφυλοφίλων δικάζεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μετά από μήνυση που έχουν καταθέσει εναντίον του εννέα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με αφορμή ομοφοβικό παραλήρημά του.

Έξω από το δικαστήριο έχει συγκεντρωθεί κόσμος, εκπρόσωποι του κλήρου, αλλά και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι επιτέθηκαν στον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, που φυγαδεύτηκε από το σημείο.

(Φωτογραφίες από το thebest.gr)

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος είχε αναρτήσει σχόλιο στο προσωπικό του blog, καθυβρίζοντας την ομοφυλοφιλική κοινότητα, με τίτλο: «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!».

Ο άνθρωπος της Εκκλησίας κήρυττε, μεταξύ άλλων, την αγάπη προς τον πλησίον, με ατάκες του στυλ: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

Αλλά και : «Αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!».

Και μάλιστα δε δίστασε να καλέσει το χριστεπώνυμο ποίμνιο να επιτίθεται σε ομοφυλόφιλους, γράφοντας: «Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

Κατόπιν αυτού του… χριστιανικού κηρύγματος, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του, για την κατάσχηση εκκλησιαστικού αξιώματος σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η μήνυση αφορά όχι μόνο σε δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, αλλά και σε κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter