Αίγυπτος: Σειρά κινουμένων σχεδίων ενθαρρύνει τους μικρούς χαφιέδες

Αίγυπτος: Σειρά κινουμένων σχεδίων ενθαρρύνει τους μικρούς χαφιέδες

Ποικίλες αντιδράσεις εγείρει ένα νέο κινούμενο σχέδιο που λάνσαρε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου στην δημόσια τηλεόραση το οποίο απευθύνεται στα μικρά παιδιά με στόχο να τα παροτρύνει να «καρφώνουν τους κακούς» στην αστυνομία.

Με σλόγκαν «χέρι-χέρι θα προστατέψουμε το νου των παιδιών μας», το κινούμενο σχέδιο «Φατίν και Μπολμπόλ» [έτσι λένε τους δύο μικρούς φίλους] έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο στους αιγυπτιακούς τηλεοπτικούς δέκτες καλώντας τους μικρούς τηλεθεατές να δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία.

Πρόσφατο επεισόδιο δείχνει τους λιλιπούτιους πρωταγωνιστές να παρακολουθούν τους δύο νέους γείτονές τους οι οποίοι «συμπεριφέρονται ύποπτα». Αποφασίζουν να τους αναφέρουν στην αστυνομία, η οποία καταφτάνει και τους συλλαμβάνει. «Μπράβο παιδιά που ενημερώνετε την αστυνομία μόλις αντιλαμβάνεστε κάτι ύποπτο», τους επικροτεί ο «καλός» αστυνομικός, ο Ναμπίλ, εξηγώντας τους ότι δεν είναι δική τους δουλειά να ερευνούν τις ύποπτες κινήσεις και συμπεριφορές των αγνώστων˙ αρκεί οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να ενημερώνουν την αστυνομία, της οποίας έργο είναι να εξετάζει όλες τις καταγγελίες.

Η σειρά προβάλλει την «ανάγκη» τα παιδιά να απευθύνονται απευθείας στην αστυνομία παρακάμπτοντας ακόμη και τους γονείς τους. Ενας πατέρας μάλιστα εμφανίζεται στην οθόνη να δηλώνει «εξαιρετικά υπερήφανος» για το γιο του που πήγε στην αστυνομία χωρίς να το γνωρίζει ούτε ο ίδιος.

Προσπαθώντας να υποστηρίξει και να προωθήσει το νέο κινούμενο σχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει σωρεία αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου υποστήριξε ότι στόχος του είναι «να εκπαιδεύσει τα παιδιά σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η αστυνομία και να ξεκαθαρίσει το ρόλο της ως προστάτιδα των πολιτών».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αναφέρεται στους «κακούς». Ο Αιγύπτιος πρώην πραξικοπηματίας και νυν πρόεδρος, Αμπτέλ Φατάχ αλ-Σίσι, χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο από το 2014 και ζητά δημόσια στήριξη στον αγώνα εναντίον τους, χωρίς να επεξηγεί ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι κακοί. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter