Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράκ – Έξι νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες

Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράκ – Έξι νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες

Την πιο αιματηρή της ημέρα βίωσε την Τρίτη η Βασόρα από την έναρξη των μαζικών κινητοποιήσεων και των ταραχών εξαιτίας των χρόνιων και άλυτων κοινωνικών προβλημάτων στο νότιο Ιράκ, που διαρκούν δύο μήνες, καθώς έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πάνω από 20 τραυματίστηκαν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια νέων διαδηλώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδράνεια των τοπικών και ομοσπονδιακών αρχών.

Χιλιάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν το βράδυ, για άλλη μια φορά, στο κυβερνείο της Βασόρας, σύμβολο γι’ αυτούς της ανικανότητας ή της απροθυμίας των αρχών να διαθέσουν υποδομές, τις απαραίτητες βασικές υπηρεσίες (ύδρευση, ηλεκτροδότηση) καθώς και δουλειές στον εξαθλιωμένο πληθυσμό της επαρχίας με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ.

«Έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν» στα επεισόδια της Τρίτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάχντι αλ Ταμίμι, επικεφαλής του κυβερνητικού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της επαρχίας. Ο ίδιος κατηγόρησε τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης πως «άνοιξαν πυρ στοχεύοντας απευθείας διαδηλωτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter