Air France και Qatar Airways διακινούν τους μπλοκαρισμένους επιβάτες στις ΗΠΑ

Air France και Qatar Airways διακινούν τους μπλοκαρισμένους επιβάτες στις ΗΠΑ

Μετά την ανακοίνωση ότι Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά το διάταγμα Τραμπ, η Air France και η Qatar Airways ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιτρέπουν να επιβιβάζονται σε πτήσεις τους με προορισμό τις ΗΠΑ επιβάτες, που είχαν μπει στη “μαύρη λίστα” του Αμερικανού προέδρου.

“Ξεκινώντας από σήμερα επιβάλλουμε την δικαστική αυτή απόφαση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Ερβέ Ερσλέρ. “Υπήκοοι από τις χώρες (που αφορά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα) καλούνται να πετάξουν και πάλι για τις ΗΠΑ με την προϋπόθεση ότι τα έγγραφά τους και η βίζα τους είναι εντάξει”.

Ο ίδιος είπε ότι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης στο Παρίσι συμβούλευσαν τις τοπικές αερογραμμές να ξεκινήσουν εκ νέου τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ επιβιβάζοντας επιβάτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.

Σύμφωνα με δήλωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Qatar Airways, η αμερικανική υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP) πληροφόρησε την εταιρία ότι μπορεί να επιβιβάζει ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και όλους τους πρόσφυγες, η είσοδος των οποίων στις ΗΠΑ απαγορευόταν προηγουμένως βάσει του προεδρικού διατάγματος.

Διαβάστε εδώ την απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστή από το Σιάτλ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter