Airbnb: Μη υποχρεωτική η δήλωση του ακινήτου στην Εφορία

Airbnb: Μη υποχρεωτική η δήλωση του ακινήτου στην Εφορία

Και η Airbnb, μετά την booking.com, όπως αποκάλυψε το Documento την περασμένη Κυριακή απέστειλε «ραβασάκι» στους Έλληνες ιδιοκτήτες της πλατφόρμας της καλώντας τους να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τα ακίνητά τους, εκείνα που εκμισθώνουν βραχυπρόθεσμα στους ξένους τουρίστες.

Αν και η booking.com, λέει, ότι δεν επιθυμεί να έχει στην πλατφόρμα της «παράνομους» ιδιοκτήτες, η Airbnb, είναι πιο διαλλακτική. Αναλυτικότερα, το documentonews.gr αποκαλύπτει την ενημέρωση για το θέμα που έκανε προς τους Έλληνες ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για να ενοικιάζουν βραχυπρόθεσμα τα ακίνητά τους:

«Χαίρεται (το όνομα του ιδιοκτήτη),

Στο ενδεχόμενο που δεν διαβάσατε το αρχικό μας e-mail ή δεν προβήκατε σε κάποια ενέργεια, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι πιθανό να ήρθε η ώρα να εκδώσετε τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (Α.Μ.Α.) καθώς το νέο Μητρώο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων.

Αν φιλοξενείτε περιστασιακά – δηλαδή κάνετε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων όπως ορίζονται από το άρθρο 111 του Ν. 4446/2016, έχετε προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 να εκδώσετε τον Α.Μ.Α., να τον συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα της καταχώρησής σας και να δηλώσετε τις κρατήσεις σας από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, στις 30 Νοεμβρίου, θα χρειαστεί να δηλώνετε το εισόδημα που προκύπτει από την βραχυπρόθεσμη μίσθωση του προηγούμενου μήνα έως τις 20 κάθε μήνα.

Λάβετε υπόψη ότι, εάν το κατάλυμα που διαχειρίζεστε αφορά τουριστική μίσθωση, δεν υπόκειται στην παραπάνω διαδικασία αλλά θα χρειαστεί να εμφανίσετε αντίστοιχα στη σελίδα το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.).

Η Airbnb έχει προσθέσει ένα μη υποχρεωτικό πεδίο στην καρτέλα “Τοπική νομοθεσία” της ιστοσελίδας επεξεργασίας του καταλύματός σας και μπορείτε πλέον να προσθέσετε τον Α.Μ.Α (ή το Ε.Σ.Λ.).

Μπορείτε να επισκεφθείτε τις Σελίδες Υπεύθυνης Φιλοξενίας για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου μπορείτε να βρείτε ένα χρήσιμο βίντεο σχετικά με το νέο Μητρώο.

Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι εσείς, ως οικοδεσπότες, είστε ενήμεροι σχετικά με τους νέους κανονισμούς, και θα σας παρακαλούσαμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο, ώστε να εξοικειωθείτε με το Μητρώο:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μητρώο

Ευχαριστούμε που είστε μέλη της κοινότητας φιλοξενίας στην Ελλάδα,

Η Ομάδα της Airbnb»

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ η οποία φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της κ. Γ. Πιτσιλή, οι δηλώσεις βραχυχρόνιας διαμονής ακινήτου θα πρέπει να υποβάλλουν οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μέχρι 30 Νοεμβρίου για αναχώρηση μισθωτή από το ακίνητο εως τις 31 Οκτωβρίου. Επίσης, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να οριστικοποιείται η εικόνα του μητρώου βραχυχρόνιας διαμονής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter