Αισιοδοξία για συμφωνία με τους θεσμούς το Σάββατο

Αισιοδοξία για συμφωνία με τους θεσμούς το Σάββατο

Με θέματα κοινωνικής πρόνοιας (10.30) και συντάξεων (11.30) θα αρχίσουν σήμερα το πρωί οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

«Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το Σάββατο», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολοκλήρωση της χθεσινής συνάντησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμφωνήθηκε με τους θεσμούς ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό περιθώριο 320 εκατ. ευρώ για το 2018 από εξοικονόμηση δαπανών στο Δημόσιο, λόγω της «επισκόπησης των δαπανών». Από το συνολικό ποσό, τα 240 εκατ. ευρώ θα δοθούν για ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, ενώ τα 80 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση επιθυμεί να τα διαθέσει για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, το θέμα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ στα 32 νησιά θα συζητηθεί το Σάββατο, κατά τις τελικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter