Αισιοδοξία Τόμσεν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Αισιοδοξία Τόμσεν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ερωτηθείς αν η καθαρή έξοδος είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν σημειώνει ότι πρόκειται για μια απόφαση που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η πρόσβαση της χώρας στις αγορές θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιτύχει αυτόν τον στόχο.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά επίσης η διατηρήσιμη εφαρμογή των πολιτικών, είναι αυτά που θα κρίνουν την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».

Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, ο Πόουλ Τόμσεν διευκρίνισε πως οι αποφάσεις για το χρέος πρέπει να είναι συγκεκριμένες και πρέπει να ληφθούν πριν το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου εισηγηθεί του προγράμματος επί της αρχής που έχει για την Ελλάδα. Αυτό, όμως, όπως είπε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμοσθούν όλα τα μέτρα πριν από την ενεργοποίηση του προγράμματος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός που θα διασφαλίζει την σύνδεση τους με συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Ταμείου υπενθύμισε πως τα χρονικά περιθώρια για την ενεργοποίηση του προγράμματος στενεύουν, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Ταμείο σκοπεύει να πάρει σύντομα τις αποφάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αξιολόγηση για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμά μας», ξεκαθάρισε ο Πόουλ Τόμσεν.

Τέλος, για τις τράπεζες υπενθύμισε ότι το Ταμείο εξακολουθεί να περιμένει τα stress tests, τα αποτελέσματα των οποίων θα δοθούν στην δημοσιότητα λίγο πριν από την ολοκλήρωση της ανάλυσης για την βιωσιμότητα του χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter