Αιχμές Βούτση για Σόιμπλε: «Βλακείες» τα περί υψηλών συντάξεων

Αιχμές Βούτση για Σόιμπλε: «Βλακείες» τα περί υψηλών συντάξεων

«Βλακείες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης του ισχυρισμούς περί υψηλού επιπέδου συντάξεων στην Ελλάδα. Θέση που προφανώς απαντά στα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε για το θέμα αλλά και η σχετική ανάρτηση στο blog του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι συνταξιούχοι συντηρούν παιδιά, εγγόνια, ανέργους κρατάνε έναν ιστό, διαμορφώνουν το επίπεδο αξιοπρέπειας είναι στοιχείο ύπαρξης της χώρας. Γι αυτό μιλάω για βλακείες όταν ακούω για νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό. Ευτυχώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν άλλη άποψη».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «οι επιθέσεις συνήθως ξεκινάνε με το ασφαλιστικό γιατί θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν φωνή. Οι «έξυπνοι» εμπειρογνώμονες, τεχνοκράτες λένε αυτές τις άνευ προηγουμένου βλακείες. Όμως όλοι οι Ελληνες ξέρουν ότι η συμμετοχή για την συνοχή της κοινωνίας αυτών των μικρών συντάξεων δεν είναι για το άτομο αλλά για το κοινωνικό σύνολο».

Όσον αφορά την σκληρή κριτική που ασκείται στην Ελλάδα ο Ν.Βούτση τόνισε πως «οι άδικες απόψεις είναι από ορισμένες πλευρές, από τις δυνατόν λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, πλην όμως είναι δυνατές φωνές με λάθος απόψεις. Και καλό είναι αυτά τα μηνύματα να πηγαίνουν και να έρχονται αναμεταξύ μας για να ξέρουν και αυτοί τα όρια της λογικής, όχι τις κόκκινες γραμμές, όρια λογικής για να υπάρξουν έγκαιρα οι συμφωνίες».

Τέλος αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται σχετικά με το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους, ο Πρόεδρος της Βουλης επισήμανε – αναφερόμενος εμφανώς στον Β.Σόιμπλε- πως «από κάποιους είναι πολιτικό σχέδιο να είναι η χώρα μας πολύ σφιγμένη σε οτιδήποτε και να μην δίνουμε την εντύπωση ως ελληνική κυβέρνηση, η όποια ελληνική κυβέρνηση, ότι κάνει κουμάντο στη χώρα»​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter