Αιχμές τεσσάρων πανεπιστημίων κατά Κριμιζή για τους μικροδορυφόρους

Αιχμές τεσσάρων πανεπιστημίων κατά Κριμιζή για τους μικροδορυφόρους

«Το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων αποτελεί μία χειροπιαστή προσπάθεια συντονισμού και συνέργειας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του διαστήματος και των δορυφορικών εφαρμογών»

Αυτό επισημαίνουν καθηγητές από τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, απαντώντας έτσι εν πολλοίς και στην κριτική του καθηγητή κ. Κριμιζή. Και σε άλλο σημείο, «η προσπάθεια είναι εθνική και φιλοδοξεί να απαντήσει θετικά στο δίλημμα: δημιουργούμε και κατασκευάζουμε ή αγοράζουμε έτοιμα δορυφορικά προϊόντα και υπηρεσίες».

Όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση, «εχθές το απόγευμα (25/04/2018), μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του καθηγητή κ. Σ. Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ακολούθησε σειρά ανακοινώσεων που μετατοπίζουν το ενδιαφέρον από την παραίτηση στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα κατασκευής και εκτόξευσης συστοιχίας 11 μικροδορυφόρων από τέσσερα Ελληνικά Πανεπιστήμια, την ΕΑΒ, την ΕΕΤΤ και το Si-Cluster, το οποίο προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση για τη συγγραφή και την υποβολή της πρότασης).

Το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων αποτελεί μία χειροπιαστή προσπάθεια συντονισμού και συνέργειας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του διαστήματος και των δορυφορικών εφαρμογών».

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους: Πανεπιστήμιο Πατρών/ καθηγητή Β. Κωστόπουλο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/ επ. καθηγητή Θ. Σαρρή, Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ καθηγητή Ν. Νικητάκο και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου/ καθηγητή Κ. Μασσέλο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είχε απαντήσει σε «πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα». Συγκεκριμένα μέσω Twitter o Νίκος Παππάς έγραψε σχολιάζοντας δημοσιεύματα για τον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό:

«Επειδή διαβάζω διάφορα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα. Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ΕΝΑ ευρώ δημοσίου χρήματος. ​Είναι στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Οφείλουν όσοι σηκώνουν σκόνη να το διευκρινίσουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter