“Ακατανόητη η απόφαση της Super League να απαγορεύσει το μήνυμα της φανέλας”

“Ακατανόητη η απόφαση της Super League να απαγορεύσει το μήνυμα της φανέλας”

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Συναδινός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε ακατανόητη και γραφειοκρατική την απόφαση της Super league να απαγορεύσει την μετάδοση του μηνύματος «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας», ενώ είπε πως πρέπει η Super league να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο.

«Η πράξη της Super league είναι ακατανόητη και ιδιαίτερα γραφειοκρατική. Το να στεκόμαστε σε ένα κανονισμό και να τον ερμηνεύουμε κατά το δοκούν, είναι ιδιαίτερα προβληματικό. Πιστεύω πως η Super league θα πρέπει να δει με μεγαλύτερη ευρύτητα και με άλλη οπτική αυτά τα μηνύματα και να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, τόνισε επίσης πως στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό δεν χωράνε ούτε ρατσιστικές συμπεριφορές ούτε η βία, εξηγώντας πως η UEFA και η FIFA ενισχύουν πρωτοβουλίες αντιρατσιστικές όπως είναι «κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό» κ.α.

«Το μήνυμα που στέλνει η ομάδα της ΑΕΛ είναι εξόχως κοινωνικό μήνυμα, πολύ περισσότερο σε μια εποχή που χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους. Η πρωτοβουλία της ΑΕΛ είναι αξιέπαινη και προκαλεί μεγάλη απογοήτευση η άρνηση της super league».

Ερωτηθείς, σχετικά με το παρουσία του στη Λάρισα κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό, ο κ . Συναδινός δήλωσε ότι «η παρουσία μου στη πόλη της Λάρισας και στο γήπεδο, είναι ένδειξη σεβασμού και τιμής στην ομάδα η οποία έχει πάρει μια ιστορική πρωτοβουλία», και συμπλήρωσε πως θα βάλει πλάτη σε όποια ομάδα προχωράει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που στέλνουν κοινωνικά μηνύματα.

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει την περίπτωση να υπάρξει τιμωρία της ομάδας της ΑΕΛ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είπε πως αν χρειαστεί θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ για να δηλώσει το παρών.

«Επειδή το υπουργείο αθλητισμού δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα πειθαρχικά του ποδοσφαίρου και να επιβάλει ή να μην επιβάλει ποινές, αυτό που θα κάνω αν χρειαστεί σήμερα στο γήπεδο είναι να φορέσω τη φανέλα της ομάδας μέσα στο γήπεδο και θα είμαι παρών στην πρωτοβουλία που έχει πάρει η ομάδα της ΑΕΛ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter