Ακιντζί: Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού κατά τις συνομιλίες – Αποστάσεις από τις δηλώσεις Ερντογάν

Ακιντζί: Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού κατά τις συνομιλίες – Αποστάσεις από τις δηλώσεις Ερντογάν

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως “δεν υπάρχουν θέματα ταμπού στην διεξαγωγή των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ”, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. 

Αν λέμε ότι αυτά τα ζητήματα είναι ταμπού, ότι δεν μπορούμε ούτε καν να τα συζητήσουμε και ότι όλα θα έπρεπε να παραμείνουν ως έχουν, αυτό δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας” είπε ο Ακιντζί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται αντιληπτές ως απειλή για την άλλη πλευρά και οι λύσεις θα πρέπει να είναι αποδεκτές και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε η τελική συμφωνία να βρίσκει σύμφωνους τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους, πρόσθεσε σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Ο Ακιντζί τόνισε ότι στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει “να εξευρεθούν οι τρόποι και τα μέσα ώστε και οι δύο κοινότητες αυτού του πανέμορφου νησιού να αισθάνονται ασφαλείς”.

“Χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε μία ημέρα”, υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter