Ακόμα και ο ΣΕΒ αναγνωρίζει ότι η οικονομία «γυρίζει σελίδα»

Ακόμα και ο ΣΕΒ αναγνωρίζει ότι η οικονομία «γυρίζει σελίδα»

Ακόμα και ο ΣΕΒ αναγνωρίζει ότι η οικονομία έχει μπει στη διαδικασία του να «γυρίσει» η σελίδα. Την ίδια μέρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει αύξηση του τζίρου στην βιομηχανία κατά 12,7% στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την οικονομική συγκυρία ο Σύνδεσμος των βιομηχάνων.

Αναγνωρίζει ότι τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης είναι πλέον ορατά. Όπως τονίζεται στο δελτίο οικονομικής συγκυρίας, «σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις, μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Φεβρουάριο του 2018 (-11,3 χιλ. περίπου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και -14,8 χιλ. σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017), ακολουθώντας την εποχικότητα των προηγούμενων ετών, ενώ η έναρξη της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με τις θετικές προσδοκίες στη βιομηχανία, στο λιανικό εμπόριο και στον τουρισμό αναμένεται να συμβάλουν στη μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων και του ποσοστού ανεργίας το επόμενο διάστημα».

Οι Έλληνες βιομήχανοι αναγνωρίζουν ακόμα ότι, «παρά τη μείωση που σημείωσε η παραγωγή στις κατασκευές το 2017 (-14,6%), κυρίως λόγω της μεγάλης υποχώρησης των κατασκευών υποδομών το 3ο και το 4ο τρίμηνο του 2017 (-40,9% και -28,3% αντίστοιχα), η αύξηση του αριθμού νέων οικοδομικών αδειών (+8,7%) αποτελεί ένδειξη ανάκαμψης του κατασκευαστικού κλάδου τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα ο κύκλος εργασιών στους περισσότερους τομείς υπηρεσιών κινείται ανοδικά».

Επίσης, «τα κρατικά έσοδα εκτός επιστροφών, πληρωμών ΤτΕ ΕΛΛ -0,34% και αποκρατικοποιήσεων είχαν τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με πέρυσι, μια ακόμα καλύτερη πορεία από τον ήδη καλό Ιανουάριο, ενώ οι δαπάνες έμειναν σταθερές. Καθώς και οι καταπτώσεις εγγυήσεων παρέμειναν μηδενικές, προκύπτει μια σημαντική βελτίωση του πρωτογενούς αποτελέσματος».

Την ίδια ώρα, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιεύει την Πέμπτη τα στοιχεία για τον τζίρο στην βιομηχανία, όπου ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, παρουσίασε αύξηση 12,7%έναντι αύξησης 27,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το 2016.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017, παρουσίασε μείωση 7,2%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2017 – Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017, παρουσίασε αύξηση 11,0%, έναντι μείωσης 2,4% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter