Ακόμη ένας νεκρός από την κακοκαιρία – Δραματικές εικόνες σε πολλές περιοχές της χώρας

Ακόμη ένας νεκρός από την κακοκαιρία – Δραματικές εικόνες σε πολλές περιοχές της χώρας

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται σ’ ολόκληρη την χώρα. Η «Αριάδνη» δεν έφυγε. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και τα προβλήματα σε πολλές περιοχές σ’ όλη τη χώρα δεν φαίνεται να κοπάζουν.

Νεκρός στη χιονισμένη ταράτσα του σπιτιού του βρέθηκε σήμερα το πρωί ηλικιωμένος από τα Ψαχνά. Όπως εκτιμούν οι γιατροί, η καρδιά του δεν άντεξε την παγωνιά και “έσπασε” από το κρύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας ανέβηκε σήμερα το πρωί στην ταράτσα του για να ξεχιονίσει, αλλά η προσπάθειά του αυτή είχε τραγική κατάληξη. Πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή και η σύζυγός του.

Η χιονόπτωση μαίνεται σφοδρή, τόσο στη νησιωτική, όσο και στην ηπειρωτική χώρα και πλήττονται κυρίως η Μαγνησία, οι Σποράδες και η Εύβοια με πολλές περιοχές να μην έχουν ρεύμα και νερό.

Κλειστά τα σχολεία – Διακοπές νερού και μείωση της πίεσής του ανά ζώνες, από τη ΔΕΥΑΜΒ, λόγω υπερκατανάλωσης – Στους δρόμους, υπό την αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων – Κυριολεκτική “μάχη”, υπό την αντιδήμαρχο Καντόλα, στο Δήμο Βόλου – Νύχτα αγωνίας στις δοκιμαζόμενες Αλόννησο και Σκόπελο, ενώ και η Σκιάθος πλέον ανησυχεί.

Σφοδρή η χιονόπτωση και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, όπου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά.

Στην Κύμη, το χωριό άνοιξε στις 8.00 το βράδυ. Οι άνθρωποι που έφτασαν εκεί με τα ειδικά οχήματα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό, αντίκρυσαν σπίτια καλυμμένα από το χιόνι. Επίσης, άνοιξε και ο δρόμος για το νοσοκομείο.

Τα μεμονωμένα περιστατικά έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία, όπου προσεγγίζει εγκλωβισμένα παιδιά και ηλικιωμένους που χρήζουν άμεσης βοήθειας, όπως και όποιον άλλον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Εκεί που τα μηχανήματα σταματάνε, λόγω του ύψους του χιονιού, κατεβαίνουν οι πυροσβέστες και με φτυάρια προσπαθούν να φτάσουν σπίτια. Νωρίς το απόγευμα γινόταν επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός 18χρονου που έχει σπάσει το πόδι του. Οι κάτοικοι στην παραλία έχουν ξεμείνει από φάρμακα. Το μεσημέρι της Δευτέρας άνοιξε για μία ώρα το παντοπωλείο και άδειασε. Ο Γιάννης Κούτελος που μένει στην Πλατάνα Κύμης, μιλώντας στο Star, δήλωσε ότι ακόμη και γεμίζουν κουβάδες από χιόνι για να εξυπηρετηθούν, καθώς πολλά σπίτια εκτός από ρεύμα δεν έχουν ούτε νερό. Να σημειωθεί πως χιονίζει και πάλι από το απόγευμα της Δευτέρας….

Πληροφορίες : lamiastar.gr, egnomi.gr, e-volos.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter