Ακυρώσεις πτήσεων από τη Ryanair λόγω απεργίας των πιλότων

Ακυρώσεις πτήσεων από τη Ryanair λόγω απεργίας των πιλότων

Η Ryanair αναγκάστηκε να ακυρώσει 250 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από και προς τη Γερμανία την Παρασκευή, αφού οι πιλότοι εκεί ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Ιρλανδία, τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Οι ακυρώσεις στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των 2.400 και πλέον πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη τη συγκεκριμένη ημέρα. Ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της Ryanair Κένι Τζέικομπς δήλωσε ότι η εταιρία υπό κανονικές συνθήκες πραγματοποιεί 250 πτήσεις από και προς τη Γερμανία την ημέρα, χρησιμοποιώντας προσωπικό που έχει ως βάση του τη συγκεκριμένη χώρα.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία βάσει του αριθμού επιβατών έχει ήδη ακυρώσει 146 πτήσεις στις τρεις άλλες χώρες που επηρεάζονται από την απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής.

Η Ryanair ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε συλλογικές συμβάσεις με το προσωπικό της στην Ευρώπη.

Η εταιρία έχει ήδη ακυρώσει το 6% από τις 2.400 και πλέον πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη για την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα των απεργιών που έχουν εξαγγελθεί σε τρεις χώρες.

Η κινητοποίηση των πιλότων που εδρεύουν στη Γερμανία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 04:01 ώρα Ελλάδας, επηρεάζοντας όλες τις πτήσεις από τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC).

Το VC ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι συνομιλίες με τη διοίκηση τερματίστηκαν χωρίς την πρόοδο την οποία προσδοκούσαν και έδωσαν περιθώριο στη Ryanair έως τη Δευτέρα για να παρουσιάσει μια νέα προσφορά. Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών και βελτιωμένες συνθήκες εργασίες για τους πιλότους της Ryanair, αλλά ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ryanair απέκλεισε την όποια αύξηση στις δαπάνες για το προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter