Αλαλούμ στην Ένωση Κεντρώων: Το αρχικό «παρών» έγινε «κατά» με χέρια και με πόδια

Αλαλούμ στην Ένωση Κεντρώων: Το αρχικό «παρών» έγινε «κατά» με χέρια και με πόδια

Χάθηκε στη… μετάφραση ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καβαδέλλας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, δηλώνοντας «παρών» κατά τη ψηφοφορία επί της αρχής ενώ η «γραμμή» του κόμματος είναι κατά.

Εντύπωση προκάλεσε η θέση που εξέφρασε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτριος Καβαδέλλας, κατά την επί της αρχής ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Μετά από την σχετική ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Νίκου Μανιού, ο κ. Καβαδέλλας απάντησε πως η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι «παρών», παρά τις επικρίσεις που είχαν προηγηθεί κατά της κυβέρνησης στη χθεσινή συνεδρίαση από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του κόμματος, Μάριο Γεωργιάδη.

Η στάση αυτή είχε διάρκεια ζωής λίγα μόλις λεπτά, με τον Μάριο Γεωργιάδη να μαθαίνει το γεγονός και να σπεύδει άρον – άρον στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να διορθώσει τα πεπραγμένα του λεγόμενου και βουλευτή με την Porsche. Την ώρα που ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέβηκε στο βήμα, ο Μ. Γεωργιάδης ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο για να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

«Θα ήθελα παρακαλώ να καταγραφεί στα πρακτικά, δεν ψηφίζουμε “παρών” επί της αρχής, καταψηφίζουμε και με χέρια και πόδια…» είπε και διευκρίνισε: «Έγινε λάθος από τον συνάδελφο δεν υπάρχει “παρών”, είμαστε κατά επί της αρχής και επί του συνόλου».

Πάντως, αν ληφθεί υπόψη ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αριθμεί μόλις 6 βουλευτές, μετά τις αποχωρήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις που έχουν προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, η παλινωδία που σημειώθηκε δίνει ένα σαφές δείγμα γραφής για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο στην σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στην έναρξη της συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταψηφίζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter