Aλβανός βουλευτής κατηγορεί την Ελλάδα για ρατσισμό, με αφορμή τους νεοσύλλεκτους

Aλβανός βουλευτής κατηγορεί την Ελλάδα για ρατσισμό, με αφορμή τους νεοσύλλεκτους

Προκλητικές κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, την οποία χαρακτηρίζει ως ρατσιστικό κράτος, εξαπολύει ο ο Πίρο Λουτάι, βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας,

με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά νεοσύλλεκτων που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Και ενώ έρχεται στο φως και άλλο περιστατικό με φαντάρο που φαίνεται να σχηματίζει τον αετό, ο Λουτάι, με ανάρτηση στο Facebook γράφει, μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό κράτος είναι ρατσιστικό και ότι «κατανοεί τη δύσκολη θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατρακυλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιδρά με τέτοιον τρόπο, θέτοντας σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις, για τους προσωπικούς του στόχους.»

Γράφει συγκεκριμένα ο Πίρο Λουτάι:

«Για ακόμη μια φορά, το ρατσιστικό ελληνικό κράτος παίρνει ακραία μέτρα ενάντια στους πολίτες του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Ο σχηματισμός του αετού από νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής δεν υπήρχε λόγος να θεωρηθεί επικίνδυνος από τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας.

Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να παίρνουν μέτρα ενάντια στις δεκάδες ελληνικές σημαίες που βρίσκονται αναρτημένες μεταξύ των σπιτιών Αλβανών υπηκόων, κυρίως στα νότια της χώρας. Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας επαναλαμβάνει αυτό το είδος της «ποταπής» πίεσης εναντίον μιας γειτονικής χώρας που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατρακυλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιδρά με τέτοιον τρόπο, θέτοντας σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις, για τους προσωπικούς του στόχους.

Ελπίζω σε διπλωματική λύση από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.»

https://www.facebook.com/1271860416193947/photos/a.1271863016193687.1073741828.1271860416193947/1272628196117169/?type=3&theater

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter