Αλέξανδρος Βέλιος: Η υπερβολική δόση ηρεμιστικών προκάλεσε τον θάνατό του

Αλέξανδρος Βέλιος: Η υπερβολική δόση ηρεμιστικών προκάλεσε τον θάνατό του

Την υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων αναφέρουν, ως αιτία θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν μετά την εκταφή της σορού.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ουσιαστικά ο θάνατος του 63χρονου δημοσιογράφου, που είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, προήλθε από «δηλητηρίαση», καθώς ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει τη μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων που έλαβε, εξαιτίας της ανίατης ασθένειας και επίσπευσε το μοιραίο. Ενδεχομένως τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα να αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε, ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανέδειξαν τη λήψη υπερβολικής δόσης, το πιθανότερο ηθελημένης που προκάλεσε το θάνατό του.

Ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του.

Η συνέντευξη προαναγγελίας του «προγραμματισμένου» θανάτου και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία), με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε προκαλέσει τη διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η οποία ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Από το αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του δεν είχε σχηματιστεί δικογραφία για αυτοκτονία και δεν είχε παραγγελθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη πριν από την ταφή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter