Αλεξανδρούπολη: Νέο θρίλερ με Τούρκους στρατιωτικούς

Αλεξανδρούπολη: Νέο θρίλερ με Τούρκους στρατιωτικούς

Στην αστυνομία βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που πέρασαν πέρασαν παράνομα τα σύνορα και βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα  λίγους μόλις μήνες μετά την είσοδο στη χώρα με ελικόπτερο των 8 Τούρκων στρατιωτικών και με δεδομένες τις λεπτές ισορροπίες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών χειρίζονται την υπόθεση με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα ονόματα που έδωσαν οι δύο ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για Τούρκους κομάντος, ίσως βατραχανθρώπους, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην επιχείρηση για την εξουδετέρωση του προέδρου της Τουρκίας.

Εισήλθαν παράνομα στην χώρα μέσω Έβρου και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ορεστιάδας.

Στις 20 Φεβρουαρίου μέσω συνηγόρου κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης.

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές.

Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter