Αλλαγή σελίδας για την εθνική Ισπανίας – Νέος προπονητής ο Λουίς Ενρίκε

Αλλαγή σελίδας για την εθνική Ισπανίας – Νέος προπονητής ο Λουίς Ενρίκε

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο και όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ισπανική ομοσπονδία.

Η θέση αυτή άδειασε αρχικά την παραμονή της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η ισπανική ομοσπονδία αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία της με τον Χουλέν Λοπετέγεκι, επειδή έγινε γνωστό ότι είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει την Ρεάλ Μαδρίτης. Καλύφθηκε εσπευσμένα από τον αθλητικό διευθυντή, Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος, αμέσως μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στην φάση των «16», τερμάτισε και τη συνεργασία του με την ισπανική ομοσπονδία.

Ο 48χρανος Λουίς Ενρίκε υπήρξε από τους κορυφαίους Ισπανούς επιθετικούς της γενιάς του. Άρχισε την καριέρα του από την Σπόρτινγκ Χιχόν, στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου παρέμεινε μια τετραετία (1991-1995) και στη συνέχεια πήγε στην Μπαρτσελόνα, όπου διέπρεψε και κατέκτησε τίτλους μέχρι το 2006, όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση. Στην Εθνική αγωνίστηκε από το 1991 έως και το 2002, συμπληρώνοντας 62 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 12 γκολ. Άρχισε την προπονητική καριέρα του το 2008 από τη Β΄ ομάδα της Μπαρτσελόνα, συνέχισε για ένα χρόνο στην Ρόμα (2011-2012), στην Θέλτα (2013-14) και το 2014 ανέλαβε την Μπαρτσελόνα, από την οποία αποχώρησε πέρυσι, αφήνοντας την θέση του στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Στην τριετία αυτή οδήγησε την ομάδα της Καταλονίας στην κατάκτηση ενός τρεμπλ (2015) κι ενός νταμπλ (2016).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε σχετική ψηφοφορία της ηλεκτρονικής σελίδας της Marca, για το ποιός θέλουν να είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 150.000 φίλαθλοι και τον Λουίς Ενρίκε επέλεξε το 38%, αφήνοντας πίσω τους Μίτσελ (11%), Κίκε Σάντσεθ Φλόρες (10%), Πάκο Χέμεθ (8), Αλμπερτ Θελάδες (6%), Πέπε Μελ (5%) και Γκρεγκόριο Μανθάνο (2%).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter